Kuigi aeg ei olnud kõige paslikum (mitmed teised spordiüritused mujal maakonnas, suvelõpp jne), oli Kaagvere staadionile kohale tulnud ligi 180 võistlejat, korraldajat ja pealtvaatajat Haaslava, Kambja, Mäksa ja Võnnu valdadest.

Mäksa vallas toimunud mängude motoks oli seekord „Maamehe aastaring" ja kui sellest vaatenurgast lähtuda, siis tõepoolest - maa sai küntud, hein küüni visatud, sokk kinni püütud ja kartulidki kokku korjatud. Kõiki 14. spordiala sai siduda mõne maaga ja põllundusega seotud toiminguga. Nii olidki mängud veidi huvitavamad ja lõbusamad, sest nagunii võistlemist oli palju ning päev pikk ja väsitav Aga medalid ja rikkalik auhinnalaud (tänu sponsoritele!) sai välja jagatud. Mängudele olid välja tulnud ka Kaagvere külaseltsi Kawershof naised oma iseküpsetatud kookide ja buffet lauaga. Väga tore algatus!

Kuidas Mäksa valla võistkonnal läks? Võin kindlasti öelda - hästi, sest võistlejaid oli meie vallast palju (70) ja esikohti saavutati omajagu. Kõige raskematel aladel (rammumees, sangpomm, kuulijänn) olid meie mehed ja naised kõige paremad. Võistkonna arvestuses saadi esikoht ka jooksmises ja lauajalgpallis. Teine koht tuli kokkuvõttes täpsusviskes, sõudmises, mälumängus, köieveos ja kombineeritud teatevõistluses; võrkpallis, orienteerumises ja vallajuhtide mitmevõistluses saime kolmanda koha. Kokkuvõttes võitis mängud Võnnu meeskond, meie tulime napilt teiseks, Haaslava kolmandaks ja Kambja oma vähendatud koosseisuga neljandaks.

Lisan individuaalalade võitjad meie vallast: jooksmine Oskar Kontro, Sandor Kolts, Andre Kaareste; sõudmine Reigo Solna, Andre Kaareste; kuulijänn Reelika ja Triin Põdersoo; sangpomm Daniel Kolk; jalgpall Raldo Kukumägi, Ranet Püll, Raidar Püll, Otto Kontro, Raiko Raalik, Jaan Kontro, Reigo Solna. Eraldi märgin rammumehe teist kohta: Priit Teresk ja sõudmise teist kohta: Monika Pau ja Alo Väljaots.

Tänan nimeliselt kõiki meie valla eest võistlejaid: Laura-Lisette Kangur, Oskar Kontro, Erik Merkuljev, Karina Merkuljev, Monika Pau, Lily Soodla, Sandor Kolts, Madis Parm, Hendrik Pungar, Oliver Saar, Tiia Kurvits, Andre Kaareste, Aivar Praakle, Reelika Põdersoo, Age Väljaots, Katja Merkuljev, Rauno Karro, Kaspar Parm, Aile Kilgi, Anita Kolk, Triin Põdersoo, Daniel Kolk, Raido Pärl, Urmas Lüpsik, Jaan Kontro, Ragne Poks, Maria Rebane, Signe Noormets, Erkko Ilves, Sander Gorgiseli, Kerto Pärl, Reigo Solna, Reimo Karro, Otto Kontro, Heiko Pärl, Raiko Raalik, Raldo Kukumägi, Karel Ken Kooskora, Alo Väljaots, Tanel Kütt, Raidar Püll, Erkki Pärtin, Toomas Pärtin, Taavi Pärtin, Priit Kangur, Urmas Roonurm, Ronald Kool, Asko Aasmäe, Maire Posti, Margit Maalepp, Janeri Väljataga, Julia Pimenova, Mariliis Timmermann, Maire Roonurm, Denis Kolk, Andres Ostra, Imbi Praakle, Daniel Ždanov, Kerli Salu, Timo Markus, Elina Svitski, Eve Väljaots, Sten Erik Pettaig, Mailis Muttik, Karlis Dimo Mamedov, Ranet Püll, Anu Kontro, Priit Teresk, Viktor Korobov, Arne Väljaots. TUBLI!

Mäksa vallavalitsus tänab abi eest Vooremäe mängude korraldamisel:
Anita Kolk, Lydon Mürgimäe, Viktor Korobov ja Mäksa Spordiklubi, Arne Väljaots ja Väljaotsa talu, Aivar Praakle ja sokk Miku, Andri Viinalass, Mariliis Timmermann, Sirje Jõgiaas, Maire ja Pilleriin Roonurm, Aile Kilgi, Eve Lambing, Taima Maa ja Aasvälja talu, Pärna talu, Toivo Mardisalu ja Kangro Talu, Erika Ratassepp, Piret Saar, Janeri Väljataga, Daniel Kolk, Tanel Kütt, Reigo Solna, Urmas Lüpsik, Aivar Jõgar, Liidia Post, Üvi Kuus ja Kaagvere külaseltsi Kawershof naised.

NB! Täpsed protokollid on üleval valla kodulehel