Koer on igal neljandal Eesti perel ja kass pea igal kolmandal. 1.3 miljoni inimese kohta on meil üle 250 tuhande kassi ning ligi 175 000 koera.*

Koduloomade tervis, heaolu ja elu sõltuvad ainult sellest, kui heade inimeste hoole alla nad on sattunud.

Rahvusvaheline loomade päev sai alguse juba 1931. aastal ning selle eesmärk on tähistada seda positiivset mõju, mida loomad meie eludele omavad ning tunnustada kõiki loomi - hiirest kuni elevandini.

Maailmas erinevad traditsioonid

Kõige lihtsam, mida sel päeval teha, on pikk pai oma lemmikloomale. Loomad mängivad meie elus olulist rolli - olles meie kaaslased, toetajad, vahel ka väga vajalikud abistajad.

Eri maailma paigus tähistatakse loomade päeva erinevalt.

Loomakaitse ühing Singapuris korraldab nt rannafestivali, kuhu inimesed saavad tulla oma lemmikutega.

Inglismaal on läbi viidud kampaaniaid, mis kutsuvad üles lemmiklooma just varjupaigast võtma.

On koole, kes tähistavad üleilmset loomade päeva kogumiskampaaniatega - klassid koguvad ja annetavad esemeid, mida kohalik varjupaik enim vajab.

Meie naabrite juures Leedus tähistatakse üleilmset loomade päeva lõbusa kogupereüritusega jne. 
Foto: Heikki Avent

Eestis heategevuskampaania

Eestis aitavad teadlikkust üleilmsest loomade päevast tõsta Pedigree ja Whiskas, kes septembri keskpaigast kuni novembri keskpaigani annetavad iga ostetud Pedigree või Whiskasi toote pealt ühe maitsva söögikorra kohalikule loomade varjupaigale.

Eriti oluline on rõhutada, et toetus läheb just sama piirkonna koerte varjupaigale.

Kampaanias osalevad loomade varjupaigad Tallinnast, Hiiumaalt, Kohtla-Järvelt, Saaremaalt, Toolsest, Tartust ja Haapsalust.