Huvi muusikaõpingute vastu aastatega järjest kasvas ja 1972.aastaks oli huvilisi juba 129. Seda oli liiga palju väikese kooli jaoks ja nii otsustati avada Karksi-Nuias Abja Muusikakooli filiaal, millest 1975. aastal sai iseseisev muusikakool.

Aastate jooksul on Abja Muusikakoolis muusikalise hariduse omandanud 315 õpilast ja õpetajaid on olnud 85. Õpitavad erialad on olnud klaver, akordion, klarnet, trompet, viiul, kitarr, flööt, plokkflööt, saksofon, basskitarr ja laul. Kooli on juhtinud läbi aastate Kalle Tamra (1961-1965), Maile Harik (1966-1970), Rosalie Ralja (1970-1991), Valdo Värk (1991-2007) ja alates 2007 aastast Heiki Vungi.

Õpilastele on muusikalist haridust jaganud läbi aastate tunnustatud pedagoogid Maie Tamra, Sirje Kuusk, Ivi-Heljo Harju, And-res Kase, Aleksander Verte, Kalju Terras, Tiia Parmo, Oleg Pissarenko, Iivo Hakkaja. Kõige kauem on koolis töötanud Rosalie Ralja - akordiniõpetajana 47 aastat ja sellest direktorina 21 aastat.

Abja Muusikakoolis on õppinud teiste hulgas Kalle Jents, Viivi Aasmäe (Voorand), Liilia Kotkas (Vahtramäe), Kersti Inno (Vungi), Malle Allese (Käära ), Valdur Kilk, Maria ja Lauri Mälksoo, Kristiina Jalakas.

Selle õppeaastal õpib Abja muusikakoolis 74 õpilast ja 9 eelklassi last Abja ning Halliste vallast ja Mõisaküla linnast.

Koolis töötavad staažikad ja kogemustega pedagoogid klaveriõpetajad Ruth Mõttus, Tiiu Jõgi ja vanemõpetaja Olev Raal, löökpilliõpetaja Endel Purju, kitarri-ja saksofoniõpetaja Ants Lääts, üldainete õpetaja Kadi Kask, flöödiõpetaja Helmi Värk ja akordioni ja süntesaatori vanemõpetaja Valdo Värk. 9-st koolis töötavast õpetajast 5 on kooli vilistlased.

Muusikakooli tähtpäeva tähistavale kontsert-aktusele oli kogunenud hulgaliselt kooli endisi õpilasi ja pedagooge ning külalisi. Peale meeleolukat kontserti, kus esinesid kooli õpilased ja õpetajad ning vilistlased, õnnitles kooliperet ja tänas kauaaegseid pedagooge ning varasemaid koolijuhte direktor Heiki Vungi. Õnnitlused edastas Abja vallavanem Peeter Rahnel koos valla allasutuste esindajatega. Heade soovide ja tervitustega ühinesid ka Halliste Põhikool, Karksi-Nuia ja Kilingi Nõmme Muusikakool, head naabrid Lätist Ruhja Muusikakoolist ja Viljandi Muusikakool. Klassikaraadio poolt tervitas kooliperet toimetaja Kersti Inno. Accordion Music Group´i poolt õnnitles kooliperet Valdo Värk. Oma meenutusi kooli algusaastatest jagasid osalejatele kooli esimene juht Kalle Tamra ja kauaaegne pedagoog ja direktor Rosalie Ralja.

Tore koosviibimine jätkus osaliste meeldiva vestlusringiga kohvi-ja kringlilauas ning muusikakooli õpetajate poolt korraldatud ajaloolise fotonäituse uudistamisega.