Päeva alustas simulatsioonimäng „VÄÄRTUSTE LAAT", kus iga noor sai 10 000 euro eest osta erinevaid väärtusi, näiteks aeg, tervislik toit, mullivann, soe koht, kus olla jne. Kõige populaarsemad valikud olid tervis, aeg ja vähem laiskust, sellest võib järeldada, et meie noored soovivad panustada aktiivsemasse ja tervemasse eluhoiakusse. Osteti ka noortekeskuseid, bändiruume, muusikariistu ja fotograafia tarvikuid, mis viitab vabaaja tegevuste eelistustele.

Pärast lõunat tõdesime, kui keerukas on tegelikult noorsootöö arengutest ja uuendustest ning samuti noorte arvamustest ja soovidest sammukese võrra ees olla. Seda selleks, et pakkuda noortele õigeid asju õigel ajal. MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla on siiski leidnud nii mõnegi konkreetse tegevuse, millega maakonnas teed näidata.

Rännates Aakre suures vahvas rahvamajas,oli võimalus tutvuda näiteks Vabatahtlike passiga, Tankla TV ja tankla.net portaaliga, noortelehega Tankla, Euroopa vabatahtliku teenistuse ning suvekooliga. Kui sinulgi tekkis huvi, millega tegu, siis vaata www.tankla.net.

Mina tundsin, et mu tähtsaim ost oli noortevolikogu, sest tunnen, et piirkonnad, kus avatud noorsootöö ei ole veel kanda kinnitanud, vajavad eelkõige ühte noorteaktiivi, olgu see siis noortevolikogu või mingi muu formaadi kujul. Noorte enda algatusvõime suudab ellu kutsuda vägevaid, loovaid ja innovatiivseid tegevusi. Hiljem hakkavad kerkima ka noortekeskused ja muud materiaalsed väärtused. Selleteemalisteks aruteludeks alati valmis!