Külakogu uus pesa asub Ääsmäe Põhikooli ruumides. See on n-ö endine õpetajate korter. Eraldi sissepääsuga 3-toaline residents on vallafinantseeringul remonditud ja korda tehtud. „Vajame sinna kindlasti veel mööblit ja ühe ruumi tahame sisustada köögina, et saaks näiteks kokkamiskursusi korraldama hakata. See ongi ilmselt kulukaim sisseseade, vaja on pliiti ja ahju ja köögitarbeid. Loodame rahastust saada erinevatest projektidest, aga kui kellelgi on köögikraami üle, siis ei ütle ka abist ära," naerab Ave.

Oma ruumide olemasolu pakub kindlasti ka kogukonnale palju rohkem võimalusi. Nii näiteks on kavas luua paar kaugtöökohta, pakkuda töökohta erinevate teenuste pakkujatele - juuksurile, massöörile ja teistele ilutegijatele. Või kui on vaja vallamaja rahvas kohalikega suhtlema kutsuda või sotsiaaltöötaja vastuvõttu korraldada. „Otseühendus meilt keskusesse ju puudub ja see leevendaks kindlasti nende inimeste muret, kel oma transporti ei ole või ei võimalda tervis pikemaid maid jala liikuda," loodab Ave uutele ruumidele mitmekesist kasutamist.

Plaanis on hakata korraldama erinevaid kursusi. Ideid, mida teha, on Ave sõnul aja jooksul palju tekkinud, aga võimalust neid rakendada pole olnud. „Nüüd saame ise kõike katsetada ja samas on hea võimalus proovida seda juba eeltööna rajatava seltsimaja rakendamisel. Kooruvad välja teenused ja tegevused, mis on kõige populaarsemad," leiab Ave.