Kilomeetreid kogunes poolesaja alla

Suusaradadel kogusid kilometraaži tugevamad 40 km ja need, kes sel talvel esmakordselt suusad alla saanud, jäid rahule ka 30 km läbimisega. Sõita sai alates 1 km rajast kuni Kekkose rajal 14 km-ni, viimasele sedakorda ei mindud. Ka kolm korda väiksemad rajad olid ülesehituselt vaheldusrikkad – leidus nii pikki tõuse kui langusi.

8. jaanuari õhtupimeduses, aga valgustatud 2,5 km rajal, toimus suusavõistlus eraldistardist. Rajale mindi 30-sekundiliste vahedega, sõita võis nii klassika, kui uisutehnikas. Esimesed kolm olid Paul-Theodor Oja, Dan-Markkus Pajula ja Siim-Edvard Sinimeri. Sulailm tabas meid alles viimasel päeval – ehk saime suurepärasest suusailmast rõõmu tunda pea terve laagris veedetud aja.

Lauatennisest korvpallini

Kääriku spordisaali võimlas toimus päeva kohta üks treening – mängiti erinevaid pallimänge alates lauatennisest kuni korvpallini. Kõige enam meeldis lastele aga viliseva palli lennutamine, millest räägiti ka päevi hiljem. Nimelt tegemist on palliga, mis eriti tugeval viskel häält teeb. Lastel huvitav visata ja kindlasti lisab motivatsiooni viskeoskuse arendamisel. Sarnaselt suusatamisele peeti ka lauatennises maha võistlus – esmalt alagrupiturniir ja hiljem play-off. Auhinnalised kohad alates kõige paremast: Siim Edvard Sinimeri, Eerik Kodasma ja Rauno Miller. Lisaks arendati üldist kehalist ettevalmistust jõusaalis, kus jooksulindid, jõumasinad ja batuut.

Lumeskulptuuride ehitamise võistlus

Kääriku Puhke- ja Spordikeskuse määrdemees Valdeko andis juba päev enne sulailma saabumist mõista, et laagri viimasel päeval võiksid lapsed ehitada lumeskulptuure.

Nõnda ka tegime ja peale hommikust suusasõitu asuti usinalt ehitama. Ajalimiidiks oli 30 minutit ja selle ajaga võis luua vabal valikul midagi või kedagi.

Poole tunni möödudes oli valminud ralliauto, olend teiselt planeedilt ja väike armas jänes, seejärel kutsuti kokku žürii (TÜ Kehakultuuriteaduskonna talispordialade didaktika lektor Allar Kivil, määrdemees Valdeko ja spordikeskuse administraator Eve), kes asus töid hindama. Žüriil oli raskusi otsustamisega kuna kõik tööd olid väärt esikohta ja nõnda pääsesid kõik osalejad võitjate torti sööma.

Tänud vallavalitsusele

Ilma toetuseta poleks laager kindlasti toimunud, seetõttu tänavad korraldajad ja osavõtjad kohalikku omavalitsust, kes projektile täies mahus õla alla pani. Meeneks said lapsed albumid fotodega laagrist ja pusa laagri sümboolikaga.

Siinkirjutajale lisaks aitas mitmepäevast spordilaagrit läbi viia Margus Koor. Õpetaja Parksepa Keskkoolist, kel vastupidavusala viljelejana oli lastele nii mõndagi edasi anda. Loodame, et järgmiselgi aastal laager toimub ja et sel aastal lund ning suusatajaid ikka suusaradadele jaguks.