Selle aasta 4. jaanuari hommikul sõitsid viisteist Ääsmäe koolinoort vanuses 9-15 aastat Lõuna-Eestisse Käärikule spordilaagrisse. Sarnaselt eelmise aastaga sai välitingimustes suusatada ja sisetingimustes pallimänge mängida ning jõusaalis rassida. Laagri lõpuks kogunes kolm treeningut päevas ja kilomeetreid suusaradadel poolesaja peale.

Kuna lumeolud kohapeal olid kehvad nagu mujal Eestis, siis kahte korda päevas suuskadele ei saanudki - selle eest transporditi lapsed korra päevas Tehvandile, kus asus sel momendil Eesti ainuke korralik suusarada. Esimesel päeval oli võimalik läbida ühekilomeetrine rada, mida päev edasi, seda pikemaks rajameistrid rada ehitasid. Viimasel päeval sõideti juba kaks korda pikem distants, heale rajale lisaks said lapsed rõõmu tunda prominentide seltsist - kolme päeva jooksul nägime nii endiseid kui praeguseid suusaeliiti kuuluvaid sportlasi, poliitikuid, treenereid. Kõige suurem äratundmisrõõm oli peaminister Andus Ansipist, kes samuti mitmel päeval Tehvandil suusatamas käis.

Käärikult Harimäe torni juurde on ca 3 km, teise päeva hommikune treening kulgeski sinna ja tagasi joostes. Tornis said ka kõik ära käia ja proovida lumepalliviset kauguse peale. Kolmanda ja neljanda päeva hommikusel treeningul sai juba suusatada. Rada oli kehvapoolne, aga Käärikult Sihvale ja veidike sealt edasi paari kilomeetri ulatuses kannatas sõita küll. Õhtuti koguneti spordisaali, kus lisaks pallimängudele tehti üldise kehalise ettevalmistuse harjutusi jõusaalis. Viimases olid lemmikuteks batuut ja jooksulindid. Kindlasti jäävad meelde spordikeskuse head söögid ja suur saun.

Tänusõnad Kääriku Puhke- ja Spordikeskusele, Ääsmäe Spordi- ja Kultuuri Sihtasutusele ning lastevanematele tänu kellele 4-päevane laager toimuda sai.

Kergejõustikust ja uue aasta võistluskalendrist

Kergejõustikuvõistlustel on esimese kuu ajaga käidud TV 10 Olümpiastardi (koolinoorte spordivõistluste sari, mis 2012. aastal juba 41. H hooaega alustab) vabariiklikul I etapil Võrus ja Harjumaa meistrivõistlustel sisekergejõustikus. Lisaks Eesti talvistel A ja B- klassi meistrivõistlustel. TV 10 Olümpiastardi I etapil saavutas kõige parema tulemuse Rauno Miller, kes 3-kilost kuuli üle 10 meetri tõukas (10.14 m), tugev tulemus andis tugevas konkurentsis kolmanda koha.

Kokkuvõttes oleme väikeste koolide hulgas 6. kohal, jäädes näiteks neljanda koha ühendvõistkonnale (Avinurme Gümnaasium/Voore Põhikool/Lohusuu Põhikool) alla 28 punktiga. Harjumaa meistrivõistlustel tegi Ääsmäe omadest tublima võistluse Dan-Markkus Pajula kuulitõukes, kes 4-kilost raudmuna tõukas 12.49 m ja saavutas selle tulemusgea teise koha. Esikolme sekka jõudis Pajula ka teivashüppes ja 300 m jooksus.

Võistluskalendrisse pilguheit näitab, et järgmised kergejõustikuvõistlused on Harju TV 10 Olümpiastardi I-II etapp, vabariigi II etapp ja Harjumaa koolidevahelised meistrivõistlused sisekergejõustikus. Lisaks on plaanis osa võtta võrkpalli-, lauatennise- ja suusavõistlustest ning „Tähelepanu, Start" teatevõistlustest. Saalihokiski on esimesed mängud peetud, aga tõsisem hooaeg erinevates vanuseklassides on veel ees.