Ülevaade küla tegevustest

Külas puudus igasugune kooskäimise koht. Ei olnud oma külaplatsi ega külamaja. Selle nimel hakatigi tegutsema. Kaasa haarati kogu külapere, see tähendab kolm põlvkonda ja ka need inimesed , kelle kodu oli juba kusagil mujal, side Prandi külaga aga veel säilinud. See oli ettevõtmine, milleks kulusid ära eakate mälestused ja kogemused, noorte jõud ja ind ning laste siiras kaasalöömise lust. Eesmärgiks seati elamisväärse elukeskkonna ja sisuka ning mõtestatud tegususe loomine oma kodukülas.

Selle nimel on tegutsetud nii:
- 2006.a puhastati külaplats võsast, tasandati maapind. Raiuti maha võsa, mis varjas Prandi allikaid. Kirjutati projekte, et 2007.a. alustada ehitustöödega.
- 2007.a varakevadel pandi küla keskele müüritisele üles külakaart „Tere tulemast Prandi külla". Külaplatsile ehitati lava koos tantsupõrandaga (133m²), paigaldati pingid 250 inimesele, ehitati paadisild. Prandi allikate äärde rajati 1,7 km pikkune loodusrada, mille ääres on taimi tutvustavad sildid. Kaardistati Prandi looduskaitseala, toodi vool külaplatsile, ehitati parkimisplats ja parkimisala, lõkkeplats, grillimiskoht. Paigaldati kaks lipumasti. Need tööd tegi külarahvas kahe ja poole kuuga.
- 2008.a ehitati grillhoone, parv allikajärvele ja alustati ettevalmistustöödega oma külamaja ehitamiseks.
- 2009.a septembrist detsembrini toimusid Prandi külamaja I etapi ehitustööd. Valmis sai 140m² palkehitus, milles oli hoone saaliosa. Sõlmiti liitumisleping Eesti Energiaga.
- 2010.a juulist kuni oktoobrini kestsid Prandi külamaja II etapi ehitustööd. Valmis 80m² hooneosa. Selles on fuajee, WC-d, köök, riietehoid. Ehitati välja kogumiskaev ja puurkaev.
- 2011.a on taotletud projekti kaudu rahastust külamaja III etapi ehituse tarvis. Selle projekti järgselt ehitatakse valmis küla saun, hoone teine korrus, majaesine terrass ja tehakse haljastustööd.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95