Aasta Küla aunimetus antakse ühele külale/külade piirkonnale või alevikule Maapäeva toimumise aastal (üle aasta).

IX Eesti Külade Maapäev toimub 2011. aastal Läänemaal. Läänemaa Aasta Küla kanditaadiks esitati Rälby küla. Eelmisel Maapäeval said Aasta Küla tiitli Kiideva küla Läänemaalt ja Viitina küla Võrumaalt.

Aasta Küla kanditaadid vaatab üle komisjon.

Liikumine Kodukant tegevjuhi käskkirjaga moodustati Aasta Küla 2011 hindamiskomisjon. Komisjoni juhib Riigikogu esimees Ene Ergma, kes osales ka 2007. ja 2009. aastal Aasta Küla valimistel. Komisjoni kuuluvad Kristine Hindriks Põllumajandusministeeriumist, Taimi Saarma Eesti Maaomavalitsuste Liidust, Rein Raudvere Maalehest, Mariina Laineste Tartumaa Kodukandist. Komisjoni tööd korraldab külakultuuri valdkonna juht Külli Vollmer. Filmilindile jäädvustab külade tegemised Priit Laineste.

23. mail saabus komisjon eesotsas Riigikogu esimees Ene Ergmaga Vormsile tutvuma Rälby külaga. Külarahvas oli rõõmsalt külalisi tervitamas. Kohal oli ka vallavanem. Külamajas sai komisjon vestelda inimestega ja uuriti hoolega kuidas kohapeal eluoluga toime tullakse ja mida küla koos teeb.

Aja nappusele vaatamata tehti väike ringkäik ka külas. Siin oli palju uudistamist ja küsimist, miks rootsi-punane, miks külakell jne. Sai isegi külaliste auks kella helistatud. Külaskäigu lõpetuseks kinkis Ene Ergma külale kuuse istiku. Ikka selleks, et ka edaspidi oleks kuuse juures mida meenutada.

Külaskäik päädis kohvi ja koogiga Krog nr 14-s. Komisjon jäi Vormsis nähtuga väga rahule ja kiitis küla elanike tehtu eest.