Meie külade piirkonna jaoks oli juuli algus täis ootusärevust ja põhjalikku ettevalmistust külaliste vastuvõtuks. 6. juulil oli meie külade jaoks suurpäev, mil võtsime vastu aasta küla komisjoni, mille pealik oli riigikogu esimees Ene Ergma. Kõik nominentideks kuulutatud külad sai ise valida kuidas ta sisustab 2 tundi, mis on komisjoni visiidi aeg. Meie otsustasime näidata Suigu Lasteaed-Algkooli, OÜ Suigu Veod, valla sotsiaalmaja, Suigu Raamatukogu. Kohvikus pakkusime kohalikku toitu ja osalesime vestlusringis. Lauda olid kutsutud laste ja noorte esindajad, Tulukese esindajad, seltsi juhatuse liikmed aga ka volikogu esimees Leelo Lusik, vallavanem Lauri Luur, Suigu Lasteaed-Algkooli direktor Anneli Uibu, sotsiaalnõunik Kaja Rebane. Komisjon esitas kõigile lauas istujaile ühe küsimuse: "Miks tuleks valida aasta külaks just meie piirkond?" Noored arvasid et äge koht elamiseks, vanemad et rahulik ja turvaline ning siin elavad toredad sõbralikud ja teotahtelised inimesed. Rõhutati head koostööd ja sedagi, et tore on naabrimehe juures saunas käia ja pidusid pidada.

Kui alustasime ringkäiku koolist, siis vastuvõtjate seltskonnas oli ka vallavanem Lauri Luur, poolel teel ühines meiega Tahkuranna vallavanem Karel Tölp, mille juures tekkis pr Ergmal küsimus et miks nii? Saanud vastuseks et Karel kuulub seltsi juhatusse tekitas see pisut elevust. Kui aga ringkäigule lisandus Enn Kuslap küsis lugupeetud spiiker: "Et, ega ometi jälle vallavanem?"

Külaskäigust Suigu raamatukogusse jäi pr. Ergmalt maha raamatukogu kroonika jaoks pühendus. Meil on hea meel seda kõigi vallaelanikega jagada. „Hea raamatukogu külastaja - noor või vana. Raamatud on midagi erilist, mille juurde saab alati tagasi tulla. Nad on parimad sõbrad, lohutajad. Soovin kõigile ilusat raamatute lugemise rõõmu." Ene Ergma Riigikogu esimees, akadeemik.