Aasta lõpus tegutseb Kehtna lihatööstus võimekuse piiril
Kehtna lihatööstusel on kaks tihedat perioodi aastas, jaanipäev ja aasta lõpp. Jõulupühade ajal oli kalendris kolm punast päeva järjest, mis tähendasid tõsist tööaega enne jõule. Aastavahetus on samuti tihe, kirjutab Raplamaa Sõnumid. „Praegu paistab, et puhkama saab pärast kolmekuningapäeva," sõnas Kehtna lihatööstuse juhataja Tiit Sullakatko.
Nõudlus tõuseb neil kahel perioodil aastas ning siis on ettevõtte neljakümne kaheksal töötajal kibekiire aeg. Siis tuleb ka tootmisvahenditest puudu, et kogu nõudlust täita. Aga kuna kiire aeg on vaid kahel korral aastas, ei ole mõistlik soetada vahendeid, mis ülejäänud ajal lihtsalt seisaksid.
Sullakatko ütles, et Kehtna lihatööstusel on oma nišš olemas, et konkureerida suuremate lihatööstustega. Siiski piirdub Kehtna lihatööstuse toodete turustamine väiksemate kauplustega, sest suurte kettide kaubaletile ei ole nad pääsenud. „Rapla Selveri kohalikud töötajad on nõus, et meie kaup oleks nende letil, aga suuremad ülemused seda ei luba," rääkis Sullakatko.
Kehtna lihatööstuse kaupa võib leida lisaks erakauplustele ka ETK (Eesti Tarbijateühistute Keskühistu) keti kauplustest, mille hulka kuuluvad Konsum ning A ja O. Põhilised turustamispiirkonnad on Järvamaa, Pärnumaa, Jõgevamaa, Tallinn ning loomulikult Raplamaa.
Põhilised jõuluaegsed kaubad on vorstid - verivorst, kruubivorst. Samuti singid, aga need on pigem delikatesskaubad. Kusjuures verivorstide tootmist mõõdeti enne jõule pigem tonnides kui kilogrammides.
Loe pikemalt 28. detsembri Raplamaa Sõnumitest