Üks õpilastest, Reilika, kes ise räägib tänu eestikeelse lasteaia kogemusele eesti keelt hästi, ütleb, et tegelikult on venelastel teises keeles raske õppida. Tuleb endale muudkui tõlkida.

Aga õpetaja Eneli tunnis sellest aru ei saa: õpilased jutustavad soravalt nii Eestimaast kui pajatavad muinasjutte. Õpetaja kuulab ja parandab, kus vaja. Siis palub ta gümnasistidel minna põrandale tõmmatud joone taha ja hüpata, kui ta ütleb olevikuvormi, üle joone, minevikuvormi kuuldes jääda (või hüpata) joone taha. Kes eksib, langeb välja. Keksumängueast välja kasvanud noored hüppasid püüdlikult. Vaat niimoodi õpetatakse uusi trikke ehk eesti keelt.

Sel aastal Harjumaa aasta õpetajaks ja Eesti aasta õpetajaks valitud Enel Pärs ütles õpetajate tänuüritusel, et „hea õpetaja peab olema kindlasti kannatlik, empaatiavõimeline, rahulik ja nõudlik, kuid samas ka huumorisoonega, loominguline ja tänapäeva avatud maailmas uuendusmeelne".

Sellele eesti keele tunnile mõeldes võin öelda, et õpetaja Enel teeb täpselt oma sõnade järgi.

Õpetaja Enel lisas, et meie Paldiski Gümnaasiumis töötavad ääretult toredad ja tugevad õpetajad ning kindlasti oleks meil aasta õpetaja tiitlit väärivaid kandidaate veel olnud. Jah, ta on õppealajuhatajana kolleegide suhtes toetav, ta hindab meie tööd ja mina olen märganud ka tema huumorisoont. Õpetaja Enel töötab Paldiski Gümnaasiumis alates 1998. aastast ja meie kool on tema esimene töökoht pärast ülikooliõpinguid.

Lisaks eesti keele ja kirjanduse õpetamisele on ta innustanud õpilasi konkurssidel osalema ning näiteks eelmisel õppeaastal võitis Koidulauliku konkursi meie kooli õpilane Emma.

Uusi ideid üles noppides õppis Enel karjäärikoordinaatoriks ja nüüd ta juba annab karjääriõppe tunde. Keele ja kirjandusega käib kokku ka ajakirjandus - kooli ajalehte on kaksteist aastat juhendanud just nimelt õpetaja Enel.

Enel on range, nii enda kui teiste suhtes. Teda nähes ei jää selles kahtlustki. Siis aga rangus leeveneb veidi ja esile tükib huumor. Üks vaheldub teisega. Kõige stiilsem on õpetaja Eneli juures aga see, et ta suudabki koolis olla selline, nagu tema sõnul peab hea õpetaja olema. Ja seejuures on ta väga julgelt omanäoline.

Palju õnne õpetaja Enelile!