Kõige eredam kild mosaiigis on meie väärika maja kauaoodatud remont, mis sai teoks tänu saastekvoot CO2 rahadele. Esimene etapp ongi juba lõppenud. Majal on nüüd ilusad tumedate ääristega aknad, mis on renoveeritud vastavalt Muinsuskaitse nõuetele. Oma beeži välisvooderdusega näeb hooldekodu välja nagu piparkoogimajake, kus on tore olla ja kuhu tore tulla.

Meie suvemosaiiki mahub ka ekskursioon Haapsalus ja Läänemaal. Bussi täitis meie suur pere, kuhu kuulusid nii töötajad kui ka hooldealused. Esimene peatuspaik oli Haapsalu Promenaad, kus nautisime ilusat ilma ja nostalgiahõngulist Promenaadi. Vahepeale mahtus ka jäätisepaus Haapsalu Kuursaalis.

Edasi võttis buss suuna Ants Laikmaa majamuuseumisse, kus tutvusime kunstniku kodukoha ning muuseumi väljapanekuga. Pidasime ka suvesse paslikku värske õhu pikniku, toidukorvid olid ettenägelikult juba hommikul kaasa pakitud. Kõhud täis ja meeled head, asusime teele Koela Talumuuseumisse. Kõndimine radadel, kus kunagi astusid ja toimetasid meie esivanemad, tekitas tunde justnagu oleks minevik tänapäev ja vastupidi.

Ekskursiooni lõpetasime Noarootsi muulil. Kastsime retkest pakitsevad jalad vette ning mõtlesime igaüks möödunud toreda päeva üle.

Suvemosaiigi viimane kild oli hooldekodus toimunud päästeõppus, mis keeras muidu rahuliku päevarutiini pea peale just seda positiivses mõttes - tuld ju tegelikult ei olnud. Tegutsesime ühtse meeskonnana ning kõik abivajajad said kiiresti välja toimetatud. Loodame, et neid oskusi päriselus vaja ei lähe ja kui lähebki, oleme valmis tegutsema!

Kui sügise argised tegemised, mis on peamiselt seotud viimaste õuetoimetuste ning talveks valmistumisega otsa saavad, ootab meid ees mõnus jõuluootuse aeg. Igaühel on igaühel aega enese sisse vaatamiseks ning ka koos teistega jõuluüritustel osalemiseks. Meie jõulupuu 18. detsembril koos muheda Jõuluvanaga juhatabki sisse Oru Hooldekodu jõuluaja. 20. detsembril külastab meid Lääne Nigula Kirik, kes peab meile jõulujutluse ja 25. detsembril, Esimesel jõulupühal toob meile jõulutervituse Vabakogudus.

Ongi koos meie värvikirev aastamosaiik. Muidugi on päevi igasuguseid, nii selja taga kui ka ees, ent ühte võime tõdeda - meie hooldekodu pere on taas mitme vaksa võrra ühtsem ja teeme kõik, et see nii ka jääks

Jõuludeks loodame aga, et tulemas on tõeline Valguse püha, ja kui isegi ilmataadi vingerpussi tõttu jäävad jõulud mustaks, on valgus meie kõigi südames...

Soovime, et leiate aega kallitega koos olemiseks ja tõeliselt tähtsate mõtete ning soovide jagamiseks... ja kui julgust jääb valjusti mõtlemiseks vajaka, mõtle vaikselt, ka see on mõnikord kuulda... Kauneid jõule ja kõige paremat ja edukamat uut 2013 aastat!