Võistluse lõpetamisel kuulutati välja ka järgmise, 2013. aasta finaalvõistluse toimumiskoht. Esimest korda peetakse Rotaxi kardisõidu MK-finaal Ameerika Ühendriikides, täpsemalt New Orleansis. Järgnevalt vastab küsimustele Eesti võistkonna juht Guido Allmere.

Ilmselt ei saa seekordse MKfinaaliga päris rahul olla?

Alates 2005. aastast, kui Kenneth Hildebrand võitis esikoha klassis Rotax Junior, oleme kõigil võistlustel saanud poodiumikoha, välja arvatud 2006. aastal Portugalis. Nii ka seekord, ilmselt ei ole Portugal meile väga sobiv koht. Ilm oli ka heitlik ja sõitjatel palju ebaõnne, aga niisugune see tehnikasport on ja hetkeseisuga tuleb rahul olla.

Kuidas hinnata meie sõitjate üksiktulemusi?

Aavo Talvar tegi oma parima tulemuse MK-finaalides, samuti võib Kairo Kivi ja Priit Sei esitustega rahul olla. Ralf Aroni debüüt sellel tasemel läks natuke aia taha, ju olid pinged liiga suured. Georg Vann, kuigi tal oli mootoriga ebaõnne, loobus liiga kergekäeliselt, oleks võinud ikkagi lõpuni pingutada. Kokkuvõttes saime kõik jälle kogemuse võrra rikkamaks ja loodame, et järgmisel korral läheb paremini.

Lätlaste-leedulaste kõrgemad kohad olid seekord meist paremad. Kas see tähendab, et nad ongi nüüd tugevamad kardiriigid kui Eesti?

Päris nii ei ole. Leedulastel pole Rotaxi MK-finaalist ühtegi poodiumikohta, kuigi neil on viimastel aastatel mitu šanssi olnud. Lätlastele tõi Konstantins Calko seekord esimese poodiumikoha. See polnud üllatus, terve hooaeg näitas, et Eesti ja Balti võistlustel jäime DD2-klassis millegipärast lõunanaabritele alla, kuigi mitte alati. Nüüd saime teada, et asi polnud ainult tehnika taga, Läti DD2-sõitjad lihtsalt on heas vormis. Ja kui põhja poole vaadata, siis ega soomlastelgi pole siiani ühtki poodiumikohta, kuigi nad on kogu aeg väga lähedal olnud. Edu MK-finaalis sõltub väga erinevatest teguritest ja õnne peab ka olema.

Kas heitlikud olud - tugev tuul, vihmahood vaheldumisi päikesepaistega - võimendasid ka varasemate kogemuste tähtsust?

Ma arvan küll. Aavo Talvar on nii palju käinud erinevatel võistlustel, MK-finaal oli talle juba kuues. Tal on igasugustest oludest nii head kogemused, et kui ta veel oma stardid korda saaks, tuleks ka poodiumikoht lõpuks ära. Aga ka Kairo Kivi sõitis tegelikult väga hästi, lihtsalt ebaõnnest ja kogemuste puudusest tulid need väljasõidud, ka tema oleks olnud võimeline finaali pääsema.