„Seepärast on võistlustingimustes seatud eesmärgiks kujutada nii Laidoneri kui tema abikaasat Maria Krusžewskat,  kes oli rahvuselt poolatar," lisas Oravas. „Johan ja Maria Laidoneril on olnud keeruline ning raske elutee, kuid nende omavaheline side oli alati väga tugev - just sellist ühte hoidmist ja terviklikkust peab väljendama ka rajatav mälestusmärk."

Töö puhul soovitakse näha kõrget kunstilist ja ideelist esitust. Ühtlasi peab olema välja pakutud ka terviklahendus monumenti ümbritseva ala kohta - juurdepääsuteed, sillutis, valgustus jne. Monument annab mõisapargile lisaväärtuse, millest hakkavad  osa saama lisaks pargis jalutajatele ka liiklejad  Viimsi peamisel sissesõidul Randvere maanteel.

Võitjatöö auhinnatakse 3500 euroga, teine ja kolmas koht saavad vastavalt 2500 ja 1000 eurose rahalise preemia. Välja on pandud ka ergutuspreemiad erilistele ja omapärastele lahendustele.  Žürii töösse  kaasatakse samuti  Kaitseministeeriumi esindaja ja Poola Suursaatkonna esindaja.

Žüriisse kuuluvad Viimsi vallavanem Haldo Oravas, arhitektid Mihkel Tüür ning Oliver Alver, maastikuarhitekt Ülle Grišakov, skulptorid Aili Vahtrapuu ja Aime Kuulbusch, Eesti Sõjamuuseumi direktor Kristjan Luts ning Muinsuskaitse Ameti esindaja Silja Konsa.

Johan Laidoneri sünnist möödub 2014. aasta veebruaris 130 aastat.