Sääsetapupakk

Kõige levinum moodus on sääsed väärika rahuga välja kannatada ja seda harrastasid kõige rohkem meie kauged esivanemad. Nüüdsel ajal võiks käepärast olla pihustid, kaitsevõrgud, suitsuküünlad, kilepüksid, paks jope ja lumesaapad, millest sääsenokad läbi ei tungi. Abiks on ka hiidlaste leiutatud sääsetapupakk või sääsepesakast.

Istekoht võiks olla lõkkele võimalikult lähedal, sest nii saab mõni sääsk kergemini eemale tõrjutud. Kuid kõige parem on tugev vihmasadu ja kuna jaanipäeval enamasti sajab, siis pole ka sääseprobleemi. 

Ujumisriided

Kellel veab, see peab jaaniõhtut mõne ilusa veekogu kaldal ja kui siis veel sauna köetakse, ei ole vette hüppamisest pääsu. Siivsuse mõttes võiks ujumisriided seljas olla, kuigi jaaniööl aadama- ja eevaülikonnas ringisilkamine käiks nagu asja juurde.

Ujumisriietena lähevad arvesse ka T-särk ja pikad püksid, kui kogemata vette kukkudes on vaja halva mängu juures head nägu teha.
Võib juhtuda, et bikiinidest ja ujumispükstest saavad kehakatted terveks päevaks. Siis ei tohiks unustada päikesekaitset, sest mis kasu oleks põlenud nahast. Daamidel on lubatud vahelduse mõttes kanda trikood.

Loe Suvenädalast edasi, millised olulised asjad peaksid veel kuuluma Sinu jaanivarustusse.