Kui Risto algul eeldas, et direktoriks olemine on lihtne, tunnistas ta hiljem, et nii see siiski polnud: „Arvasin, et tegemist on igati lihtsa ametiga, kuid eksisin. Istumise ja käskkirjade kirjutamise asemel tuli päev otsa ringi joosta, higimull otsaees. Aga see tasus end ära, kuna suurendasin oma kogemustepagasit ja sain direktori ameti maitse suhu. Minule see päev meeldis ja loodan, et ka õpetajatele!"

Õppealajuhataja asendaja Anu Henk pidas õpetajatööd kergemaks, ta andis ka Reet Hindriksi asemel ühte tundi. Ta kommenteerib päeva: „Eesti keele tund läks korda ja kuuldes õpetajate muljeid, siis ka ülejäänud rapsimine läks asja ette."

Meie kooli kõige pisematele tunde andnud Signe Pärtel ja Gärol Saar kiitsid lapsi. „Kõik tahtsid klassi ette lugema tulla ja tahtsid alati sõna võtta. Oli tore vaadata, et enamjaolt kõigil oli alati käsi püsti. Äärmiselt tore oli kuulda, kui meile öeldi: "Õpetaja, õpetaja .. ,"" räägivad tüdrukud.

Väiksemates klassides oli elevus selle päeva pärast suurem. Rütmika õpetaja Jessica Vainaru: „Andsin 1. ja 2. klassile rütmikat. Esimesena oli 2. klassi tund. Kui nende juurde läksin, et neid saali viia, tahtsid kõik tüdrukud mul käest kinni hoida, seega läksimegi maadlussaali nii, et mu kätest hoidsid 5-6 tüdrukut kinni. Nad õpetasid mind sookolli mängima! Järgmisena oli 1. klassi tund, selle tunni alguses läksin samuti poisid-tüdrukud käekõrval saali. Mõlema klassiga mängisime ja tantsisime kõik koos bugit ja „Me lähme rukist lõikama", kus kõik poisid - eriti poisid! - ja tüdrukud tahtsid jällegi ainult minuga käest kinni kõndida, niisiis mängisimegi seda ringmängu nii, et kõik jooksid iga kord minu juurde ja jalutasime kõik koos kätest kinni ringis ja laulsime."

Kui mõned üksikud liba-õpetajad kurtsid, et õpilasi oli raske tööle saada, ütles Varje Aulena päeva veetnud Mariliis Mägi: „Kõige toredamad olid kindlasti kuuendikud. Kindlasti peab kiitma ka kaheksandat klassi. Kuulsin osadelt, kuidas neil oli probleeme selle klassi tööle saamisega Minul polnud õpilastega ühtegi probleemi. Ainuke miinus oli see, et vaevalt jõudsin tundi andma hakata, kui see juba läbi sai!"

Kiidusõnu õpilastele jagus ka teistel. „Õpilased olid kõik nii toredad ja sõbralikud. Kõik töötasid usinalt kaasa. Eriti meeldis, kuidas mind õpetajaks kutsuti," rääkis Eva-Loona Ebber (Sirje Urbel). „Õpilased olid üllatavalt rahulikud ja koostöövalmid," lisas Helena Viies, kes andis koos Riivo Viiesega Ülle-Ly Vohnja asemel inglise keele tunde. Kätlin Tammerand ütles, et kõikide klassidega sai tunnitöö tehtud ja õpetaja Helle Saluveeri etteantud eesmärgid saavutatud.

Selline päev pani mõistma, kui raske tegelikult õpetajaamet on. Taavi Siim kinnitas: „Koolipäev oli edukas ja hariv. Sai tunda seda, mida õpetajad peavad iga päev läbi elama." Klass ütles nagu ühest suust, et selliseid päevi võiks tihedamini olla!