Enne koolitusele tulemist oli huvilistel vaja täita ka väike kodune ülesanne: Igal osalejal paluti kodusest fotokogust kaasa võtta nelja liiki fotosid, kokku neli fotot:
1. Perefoto, kus on sinu emaisa ja kõik nende lapsed ehk sina ise ja sinu õed ja vennad
2. Portreefoto sinust endast ca 18-22-aastasena
3. Foto sinu vanaemast või vanaisast või vanavanematest noorena või lapsena
4. Foto, kus naisliinipidi või meesliinipidi on kajastatud 3-4 erinevat põlvkonda koos

Ning viimati paberile ilmutatud fotode pakk, kuni 20 fotot. Kui osaleja fotosid ei juhtunud leidma, siis koolitusele võis ikka tulla!

Tagasiside koolitusest väga hea, osalejad jäid päevaga väga rahule!

Lauri Sepp: Tegin peale koolitust väikese põike oma geni.com sugupuu lehele. Seal hulga rahvast ja piltegi on palju. Isapoolsed tegelased kõik fotodel - nii vanavanemad kui vanavanavanemad.

Emapoolseid lisan ise juurde. Ühtejutti tuleb 13 põlve alates 17 saj. esimesest poolest.

Urmas Põllumäe: Minuni jõudis arusaam, et pilt ei ole lihtsalt pilt, vaid igal pildil on oma ajalugu. Need on jäädvustused, mis jätavad oma jälje ja neid tasub õigesti hoida. Elo Saar: Mulle oli koolitus väga kasulik ja tuli õigel ajal.

Olin just meie maja pööningult leidnud hulgaliselt vanu pilte. Nüüd tean kuidas nendega edasi toimida ja mida tulevikus kindlasti arvestada perepiltide ja oma kodukoha ajaloo jäädvustamisel.

Eve Raska: Minul oli väga hea meel, et sellel koolitusel osalesin. Mulle meeldis väga Katrin Uudekülli ettekanne ja tema entusiasm ning üleskutse vanasid fotosid väärtustada ja ka tänapäeval perest ja kodukohast pilte teha, et järeltulevatele põlvedele. Eriti meeldis mulle koolituse teine pool, kus trükiti riidele pilte ning tutvustati erinevaid lahendusi piltide eksponeerimiseks.

Piret Leskova: Pean tõdema ka ise, et ka mulle endale oli koolitusest väga palju kasu, käisime oma õdede-vendadega ja nende peredega koos Viljandis Maksifotos pildistamas. Jäädvustasime oma järeltulevatele põlvedele Jaan Pääsukese abiga suurepärased pildid, et 50 ja 100 aasta pärast oleks meie järglastel meie pildid.