Kuressaare kesklinna jõuab jõuluvanade rongkäik 30. novembril kell 18. Järgneb jõuluvana postkontori avamine ning suur vabaõhukontsert. Lisaks kutsutakse kõiki ühistantsule ning näha saab maagilist tähesära.

Pühapäeval, 1. detsembril meeleolukad tegevused jätkuvad. Muu hulgas on kell 12-18.30 avatud jõuluvana postkontor. Jõulutaadid tuletavad meelde, et lapsed oma soovikirju kirjutaksid ja oleks hea, kui seda tehtaks koos vanematega.

„Jõuluvanadel on kindlalt teada, et sel ja järgmisel aastal on meie linna lapsed eeskujuks seatud kõigile teistele Eestimaa lastele oma hea ja sõbraliku käitumisega," viitas Heli Jalakas Kuressaarele kui koolirahu linnale.

Advendituled süüdatakse Kuressaare jõulukuusel pühapäeval pisut pärast kella kuut õhtul.

Päkapikud kutsuvad meisterdama

30. novembril avab Kuressaare Noorte Huvikeskuse Raekoja keldris päkapiku meistrikoja uksed. Esimesel päeval keskendutakse orienteerumismängule, teisel päeval päkapikukinole ning jõululaulude ühislaulmisele. Alates 2. detsembrist läheb aga lahti üks suuremat sorti meisterdamine.

Meistrikotta oodatakse kõiki, kel soov oma kätega midagi jõuluhõngulist valmistada. Iga päev on plaanis erinevad töötoad, kus teha näiteks akna- ja kuusekaunistusi, päkapikusokke, süüteroose, kaarte, jõuluehteid, piparkooke jne.

7. detsembril toimub jõululaat, kuhu ootame kõiki lapsi/noori müüma omatehtud küpsetisi, kuuseehteid, kaarte ja muud jõululikku. Meistrikoda lõpetab töö 13. detsembril päkapikudiskoga.

Tasuta meisterdamiseks on koda avatud 2.-13. detsembril kell 14-19. Lisainfo Kuressaare Noorte Huvikeskuse Facebooki lehelt.

Päkapikukostüüm selga ja orienteeruma

Laupäeval, 30. novembril peetakse kesklinnas päkapikkude orienteerumismängu. Osaleda saavad neljaliikmelised grupid.

Osavõtt on tasuta, kuid selga tuleb kindlasti panna päkapikukostüüm. Orienteerumine ei ole aja peale, vaid vahva ajaviide. Küll aga valitakse välja kõige päkapikulikumad päkapikud ning kõige nähtavamad päkapikud (vihje: helkurid, laternad, tulukesed jm!). Lisaks eriauhinnad.

Registreerimine algab kell 16 raekeldris, start 16.30 keskväljakult. Läbida tuleb neli punkti. Igas punktis on ülesanne, mille peab lahendama, et kätte saada mõistatuse luulerida. Saadud luuleridadest tuleb kokku panna üks väike luuletus. Luuletuses esitatakse küsimus, millele peab vastama. 

Ülesannete edukaks lahendamiseks tasub kindlasti üle korrata oma jõulusalmid,-laulud; mõelda, millisena kujutate ette jõule ja jõuluvana ning kas tunnete eesti metsloomi.

Peale raja läbimist saavad osavõtjad päkapikkude meistrikojas sooja teed ning maitsvat kringlit. Lisainfo telefonil 455 5802.

Jõululaat ootab kauplema

Pühapäeval, 1. detsembril kell 12-14 on südalinnas jõululaval toimuva vahva pereprogrammi kõrvale oodatud kõik kohalikud käsitöölised ja kaupmehed, kes vähegi soovivad osta, müüa või vahetada mistahes temaatilisi kaupu. Olgu see siis käsitöö, maitseelamus või muu jõuluks tarvilik.

Müügipinnad peaksid osalejatel endil kaasas olema. Kuna eesmärk on luua kesklinna võimalikult tore meeleolu, siis on soovitav kujundada oma väljapanek võimalikult jõululikult. Miks mitte kasutada letina hoopis kelku või kaunistada laud kuuseokstega? Kõige ilusamale väljapanekule antakse auhind.

Laadal osalemine on tasuta, küll aga oleks tore, kui leidub kauplejaid, kes peavad võimalikuks toetada peremängude auhinnafondi mõne meenega. Osaleda soovijatel võtta ühendust eena@kuressaare.ee või tel 452 0703.

Advendiaja alguse ürituste kava vaata järgmiselt leheküljelt, lähiajal pannakse täpsem programm üles ka linnavalitsuse kodulehele www.kuressaare.ee.