Detsembrikuu nädalalõppudel näeb raekoja platsi ja Rüütli tänava hoonetel  põnevaid valgusmänge. Õhtuti täistundidel algavad valgusmängud kestavad  umbes 10-15 minutit. „Valgusmängude mõtte saime tänavuselt jõuluideede  konkursilt, kus see sai eripreemia. Ülejäänud jõulukonkursi töid saab näha   näitustel, mis on avatud Kaarsillal ja raekoja esimesel korrusel asuvas  infokeskuses," rääkis Jõululinn Tartu projektijuht Aile Parmsoo.

 15. detsembril toimub raekoja platsil koos traditsioonilise jõululaadaga  ka talvine tantsupidu, kuhu on registreerunud juba rohkelt osalejaid.

 Talvisel pööripäeval saab taas näha suurt tuleetendust ja  rahvaluuleteadlase Mikk Sarve juhtimisel asetatakse 1909 küünalt  Kaarsillast Raadile ERMi tulevase hoone ukseni. Küünalde arv tähistab ERMi  asutamisaastat.

 „Tänavused Jõululinna tegevused keskenduvad valgusele - valgustame eesti  kunsti, teekonda uue ERMi hooneni ja pimedaid jõuluõhtuid. Loodame, et  valgusmängud ja küünlasära muudavad aasta pimedaima aja rõõmsamaks," sõnas  Aile Parmsoo.

 Jõulukuul toimub veel rohkelt kontserte, töötubasid ja muid põnevaid  tegevusi. Antoniuse õuel on igal advendipühapäeval kell 12-16 avatud  jõuluvana postkast ja kohal  on jõuluvana.  

 Jõululinn Tartu 2012 programmi ja erinevate jõuluaja sündmustega saab  lähemalt tutvuda kodulehel http://joululinn.tartu.ee