Suvi on rahvakultuuri päralt ning meie tublid rahvatantsijad ja -muusikud pakuvad vaatajatele- kuulajatele meelehead kontsertidel ja festivalidel. Selle suve säravaimaks täheks ning suurimaks rahvatantsuja rahvamuusikasündmuseks oli Tartus toimunud festival Europeade 2011, kus osalesid rahvatantsurühm ja kapell Valla-alune ning rahvamuusikaansambli Pirita vähendatud koosseis. Igal aastal erinevas Euroopa riigis toimuv festival sai teoks juba 48. korda ning sel korral osales 3500 esinejat 27 Euroopa riigist. Kõigist, kes sellest kord osa saanud, saavad festivali andunud fännid.

Juunis pakkus huvikeskusele palju rõõmu 8-aastane laulustuudio õpilane Eva Katarina Tambets, kes osales Soomes Salo linnas toimunud rahvusvahelisel laste lauluvõistlusel "Ööbik" ja napsas sealt esikoha. Žürii sõnul ei ole kohtunikud mitte kunagi nii üksmeelset ja kiiret otsust vastu võtnud. Lisaks võistlusele esinesid laulustuudio tüdrukud Salos terve nädala mitmel kontserdil koos Kiili Kaunite Kunstide kooli lastekooriga.

Aktiivset suveelu elab ka Viimsi Huvikeskuse Prangli rahvamaja. Suvel kasvab saarel püsielanike arv mitmekordseks ning suur on ka külastatavus turistide poolt. Saare rahvale on pakutud kogu suve huvitavaid kultuurisündmusi. Selle eest, et õhtuti jaguks piisavalt meelelahutust nii oma elanikele kui ka külalistele, hoolitseb Prangli rahvamaja tubli naiskond. Muusikalist külakosti on sel aastal saarele toonud Kait Tamra, Kihnu Virve pereansambel, Kihnu poisid. Väga populaarsed on olnud tantsuõhtud koos Toomas Anni ja Erich Kriegeriga ning 2. septembril tantsib kogu Prangli rahvas Ivo Linna ja Anti Kammiste pilli järgi. 20. augustil on võimalus saarel kuulda TTÜ puhkpilliorkestri kontserti, mis pühendatud Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäevale.

Veel augusti lõpul avatakse Viimsi Huvikeskuse aatriumis Viimsi valla kunstniku Eevald Piirisilla maalide näitus. On ülimalt hea meel, et Viimsis elavad harrastuskunstnikud ja fotograafid soovivad oma töid eksponeerida ja jagada koduvalla rahvaga. Arvan, et Viimsis on palju inimesi, kelle kaunist harrastusest teavad vaid nende lähedased ja sõbrad. Kutsun üles kõiki, kellel kodus "sahtlis" peidus maalid või imelised fotokogud, neist Viimsi Huvikeskuses oma näitust korraldama.

Tahaksin lõpetada tuntud laulu sõnadega: Tere, inimene. Oota, ära mine. Võibolla rõõmud on teel.

Aeg tuleb võtta maha, sest peale töö ja raha maailmas muudki on veel.

Aeg on igiliikur ja tõttab lakkamatult. Suur oskus on hetkeks peatuda ja võtta aega iseendale. See saab päevadenädalate- kuude edenedes üha suurema väärtuse ning on meile kõige luksuslikum kingitus. Tehkem siis endale see kingitus ja leidkem aeg, et rebida end igapäevamelust välja ja teha midagi hingele meelepärast. Loodan, et leiate selle võimaluse Viimsi Huvikeskusest. Rõõmsa kohtumiseni!