Kohe tuli meelde maja Aegviidus, mille kõnniteed maja ümbruses on aastaid igatalviselt lumest puhastatud vaatamata sellele, et omanikud seal aastaringselt ei ela. Tuleb välja, et targalt talitatud!

Vast on veel võimalusi, kuidas hoida oma kodu „pahalaste" eest. Muidugi on võimalus sõlmida turvaleping vastava firmaga ja paigaldada signalisatsioon, mis informeerib firmat koheselt. Kuna lähiümbruses turvalahenduste pakkujaid ei ole, siis ei saa olla kindel, et koduvalve nii kiiresti kohale jõuab, et kutsumata külalisi tabada.

Küll on võimalik paigaldada häireseadmestik, mis töölehakkamisel oma lärmiga ehmatab sissetungijaid. Kokkulepe naabriga oleks siin teretulnud, kes siis alarmi töölehakkamisel vastavalt kokkuleppele kas siis abi kutsub või läheb ise vaatama ja lõpuks alarmi ka välja lülitab. Sobiva lahendi on võimalik leida koostöös turvafirmaga.

Ka fotosilm, mis liikumisel õues põlema hakkab, ohjeldaks „pahalast", eriti, kui selle peale naaber reageerib ja mingil moel märku annab, et on teadlik kutsumata külalisest.

Aga küllap oskab igaüks endale ise sobiva lahendi välja mõelda! Politseid iga maja juurde valvesse panna ei ole võimalik, sestap tuleb igaühel endal sobivad meetmed leida. Aegviidu Vallavalitsus kutsub Teid üles tõsiselt suhtuma oma vara kaitsmisse!