Millised raskusi tuli alguses ületada? Eensalu tunnistab, et tegelikult ei teadnud ta elektroonikast suurt midagi. Samuti polnud tal suurt raha, mida ettevõttesse investeerida. Kuid koos kahe kaaslasega on saadud raskustest üle. Esimestena toodi maale kodutarbijatele mõeldud tavalised laepirnid E24, G10 ja MR 16.

Kaupa tellib Eensalu firma Hiinast. Üle miljardi ulatuva rahvaga riigis valmistakse ilmselt suurem osa maailma tööstustoodangust. Seepärast on alguses väga raske aru saada, milline kaup on kvaliteetne ja milline mitte. "Eks väga palju tööajast kuulubki sellele, et tellida proovivalgusteid ja uurida partiisid. Sest eesmärk on üks: kliendile tuleb pakkuda ainult head kaupa," ütleb Eensalu.

Tavaostjale, kes kaupluses LED-i toodangut otsib ja valib, soovitab mees alati küsida garantiid. Firmasilt võib olla küll Philips või Sony, aga tõenäoliselt on lambid ikkagi Hiinas valmistatud. "Kui lamp kolme kuuga läbi ei põle, siis kestab LED kaua. Tavaline garanteeritud aeg on neil 30-50 000 tundi," teab Eensalu. Tehnoloogia eelis tavalise hõõglambi ees ongi pikk tööaeg. Ning LED lamp ei kustu paugupealt, vaid aegamööda.
"Valgus lihtsalt väheneb ja muutub tuhmiks," ütleb ta.

Loe pikemalt Harju Elust.