Vallavalitsus esitas nimekirja Ahula rahvamaja ning vajalikeks tegevusteks sai märgitud avatäidete (uksed, aknad) vahetamine, välisseinte ja vundamendi soojustamine ning ventilatsioonisüsteemi ehitamine. Kokku läheb nende tööde tegemine maksma 76 000 eurot (1,2 miljonit krooni) ning omaosalust vald välja käima ei pea. Lisaks tuleb koostada vajalik projekt ning ehitustööde ajal teostada omanikujärelevalvet. Ehitustööde teostamist organiseerib Riigi Kinnisvara aktsiaselts ning projektis ei ole vaja omaosalust ehk valla vahendeid.

Esimese vooru käigus esitasid linnad ja vallad lministeeriumile kokku 642 objekti, millest siiamaani on positiivse rahastamisotsuse saanud 82 objekti, nende seas ka Ahula rahvamaja. Kuna esimese vooru taotluste esitamise aeg oli üsna lühike, siis otsustas ministeerium koguda täiendavalt andmeid samasuguste hoonete kohta ning andis uue tähtaja – 31. detsember 2010. Teise vooru esitas vallavalitsus Ahula Lasteaed-Algkooli vana hoonekorpuse, Albu kontorihoone ning vallamaja soojustamise. Nende objektide kohta veel otsuseid ei ole tehtud.

Täpsemat informatsiooni toetuse ja objektide kohta on võimalik leida Rahandusministeeriumi kodulehelt http://www.fin.ee/kov-investeeringud