“Meil on sellised tooted, mida inimene ei oskagi tahta,” räägib firma asutaja ja juht Kati Mäekallas. Tundub üsna keeruline ettevõtmine olevat – müüa kellelegi maha midagi, mida ta ei oskagi tahta. Ometi on kaks aastat tegutsenud firma edukalt laienenud, mitmekesistanud sortimenti, hõivanud turgu ja kiikab põhjanaabrite poole.

Good Mood Food kolis hiljuti Turu tänavale oma tootmisruumidesse, kust on võimalik ka tooteid osta ja võib koguni oma silmaga näha, kuidas tooted valmivad.

“Ma ei mahtunud koju enam ära,” naerab Mäekallas, põhjendades, miks oli uusi ruume vaja. Kui alguses tegutses ta üksi ja ühe kuivatiga, siis nüüd on tal juba kaks töötajat ja rohkem kuivateid ning muid köögiseadmeid. Üksi enam ei jõua.

“Puhas käsitöö,” toob Mäekallas ühe olulise põhjuse, miks tooted kallid on. Teine põhjus on, et kuivatamine vähendab toote massi. Pakki jõuab mahuliselt kolm korda vähem toodet, kui oli toorainet. Kolmas põhjus on kindlasti see, et tegu ei ole masstootmisega.

“Selge on see, et kui peaksin ainult Saaremaal tegutsema, siis ma ellu ei jääks,” räägib ettevõtte juht. Nii leiab Good Mood Foodi tooteid ka Tallinnast, Tartust, Pärnust ja Viljandist. Tellida saab ka internetist. Firma järgmine samm on laienemine Soome.