Aidu karjääris kestab põlevkivi kaevandamine kuni selle aasta 1. augustini. Et tootmise vähendamine toimub järk-järgult, siis hakkab ka töötajate töölt vabastamine käima mitmes etapis. Esimesed koondamisteated antakse kätte juba jaanuaris. Osa töötajaid jääb aga ametisse aasta lõpuni. Nad osalevad karjääri sulgemistöödel ning tulevase sõudekanali rajamisel.

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrovi sõnul otsustas ettevõtte nõukogu sel nädalal loobuda Aidu-3 kasutuselevõtmisest, sest põhjalikumad analüüsid näitasid, et põlevkivi tootmise kulud kujuneksid seal liialt suureks. "Selle kuue miljoni tonni väljatoomine osutus eelkõige suurte veepumpamise kulude tõttu väga kalliks," sõnas Aleksandrov.

Ta lisas, et loobumisotsuse kasuks rääkisid ka lisavõimalused suurendada Estonia kaevanduses ja Narva karjääris kaevandamise mahtu kokku kahe miljoni tonni võrra aastas. "Saime aja jooksul aru, et suudame vajaliku koguse põlevkivi kindlustada ka Aidu uue kaevanduseta," ütles Aleksandrov.

Loe pikemalt Põhjarannikust.