Ligi kaks tundi kestnud kontserdil kõlas pillimängu ja laule, eluloolisi luulepõimikuid ja õpetajat meenutasid needki, kel on kool juba ammu lõpetatud.

Järva maavalitsuselt edastasid õnnitlusi arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Triin Pobbol ning haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Külliki Aasa.

Järvamaa omavalitsuste liidu õnnesoovid kõlasid esimees Kristjan Kõljalalt ja tegevjuht Toomas Tippilt. Sõna võtsid ka Koeru vallavanem Aldo Tamm ja volikogu esimees Külvar Mand. Mand on olnud ka Aino Linnase õpilane, tema meenutused ühistest käikudest poistekooriga kutsusid saalise esile sõbralikke naerupahvakaid.

Kontserdi järel moodustus Aino Linnast õnnitleda soovijatest kümnete inimeste pikkune järjekord.

Pakuti suupisteid ja torti, ekraanilt võis näha Aino Linnase senist eluteed pildis. Kontserdi korraldasid Koeru kultuurimaja, Koeru muusikakool ja Koeru keskkool.

Aino Linnas pälvis 2010. aastal Järvamaa hariduspreemia, 2004. aastal maakonna kultuuripreemia ja Koeru valla vapimärgi ning 2002. aastal Järvamaa teenetemedali.

Birgit Itse /JT

Koeru Kaja: Kas olite üllatunud, et teile selline pidu korraldati?

Aino Linnas: Olin väga üllatunud, sest ei tahtnud ise küll midagi ette võtta.

Mis kõige rohkem rõõmustas- üllatas?

Aino Linnas: Enim meeldis väga ladus korraldus ja see, et esimest korda elus tegid head inimesed mulle toreda südamliku peo. Arvan, et see õhtu oli kõigile üks tore kokkusaamine.

K. K: Kui kaua oma elust olete olnud Koeruga seotud?

Aino Linnas: Olen Koerus sündinud. Minu apteekrist isa määrati siia tööle ja siia jäimegi elama. Käisin siin lasteaias ja Koeru 7-kl Koolis (kuni 6. kl lõpuni), elupõliseks pinginaabriks Heli Holm (Laaneoks). Siis jätkasin õppimist Tartus, sest ainuke soov oli muusikakooli minna. Jätkasin Tartu 8. Keskkoolis ja Tartu Lastemuusikakoolis.

Õppisin klaverit ja tšellot. Peale keskkooli astusin H. Elleri nim Tartu Muusikakooli, mille lõpetasin 2 erialal: tšello ja koorijuhtimine. Järgnes Tallinna Riiklik Konservatoorium - koorijuhtimise erialal. Mängisin ka ÜTÜ kammerorkestris ja fakultatiivpillina tšellot.

K. K: Kuidas sattusite Koeru kooli tööle?

Aino Linnas: Teise kursuse suvel olin koolivaheajal Koerus.

Ühel augustiõhtul külastasid mind Koeru kooli 3 esinduslikku „asjameest": direktor G. Rundu, U. Aan ja füüsik J. Kuusmann. Ja rääkisidki mind ära. Andsin avalduse kaugõppesse ja tulin Koeru tööle.

Konservatooriumi lõpetasin kahe lapse kõrvalt Koeru kultuurimaja segakooriga. Olin siis juba ka abielus Tiit Linnasega. Mul on 3 last ja 7 lapselast.

K. K: Mis teid selle töö juures on kõige enam paelunud?

Aino Linnas: Mis töö juures meeldib? Kõik, sest minu töö on paraku ka minu kõige suurem hobi: teha kõike, mis on muusikaga seotud. Ka teater ja kontserdid.

K.K: Kas oskate kokku lugeda, mitmel Tallinna laulu- ja tantsupeol olete lastega käinud?

Aino Linnas: Laulupeol olen kooridega käinud 1972. aasta koolinoorte laulupeost alates kõikide nendega, millistega parajasti töötasin, ka ühel tantsupeol rahvapilliorkestriga. On olnud mudilaskoor, lastekoor, poistekoor, keskkooli nais- või segakoor, kultuurimaja segakoor.

Tänavu õpime poiste-, laste- ja segakooriga laulupeo repertuaari.

K. K: Ülesastumisi on aastate jooksul olnud palju. Nimetage ehk mõni meeldejäävam ja mõned meeldejäävamad õpilased?

Aino Linnas: Huvitavaid esinemisi on palju. Kontsertreis Venemaale-Peterburi lähistele (segakooriga), poiste- ja lastekooriga Soome Seinajoele ja Ilmajõele, Alasjärvile, kooride ühisesinemisi Järva-Jaani, Väike-Maarja-Kiltsi-Rakke segakooriga, viimasel ajal Maarja-Magdaleena segakooriga.

Käime üksteisel külas ja laulupäevadel, teeme koos laulupeo proove. Toredad ja sõbralikud muusikalembesed inimesed!

Tublisid laululapsi on alati olnud. Kahel korral oleme auhinnatute seas olnud vabariiklikul ansamblite konkursil.

Esinenud ka „Laulukaruselli" lõppvoorus: Keio Soomelt, Pearu Pindre, Anneli Kerem, Piret ja Priit Linnas. Miika Pihlak ja Andry Silla on esinenud korduvalt Meestelaulu seltsi konkurssidel väljaspool maakonda.

Kaisa Abner, Tiivi Pihla, Marju Künnapuu, Rebekka Maria Remmelgas, Carolyn Mets - tublid konkursside lapsed ja alati n-ö kindla peale minejad.

Rahvapilliorkestriga jõudsime isegi Rootsis esineda, kui kooli vilistlaskoor käis Bollnäsis külas. Need tublid lapsed on mul lasteaiast saadik laulnud. Ja sealgi neid huvilisi jätkub: Nele ja Kädy Krebsbach, Aliide Kristine Alba ja palju teisi toredaid.

K. K: Kas kool ja õpilased on selle aja jooksul palju muutunud?

Aino Linnas: Kool muutub iga päevaga, lapsed samuti. Sellega peab ise mingil moel kaasa minema, aga küll mitte laskma asjadel käest minna.

Kord peab ikka jääma. Vahel on vaja lapsele õpetada n-ö viltu vajunud asjadele õigeid hinnanguid andma. Kes saab aru, kes mitte.