Projektijuht Kaljo Kahro: "120 ettevõtet ja ettevõtjat üritusele registreerus ja kõik nad olid ka kohal. Traditsiooniliselt enim oli esindatud tehnikafirmasid, mitmekesine oli aga ka aiandustoodete, taimede ja istikute valik. Loomulikult oli ka käsitöö- ja talukauba pakkujaid. Eks sellise ürituse võlu ongi ostjale just selles, et saab suhelda otse tootjaga." Tuntumatest tehnikamüüjatest olid esindatud oü Alvoro, KRK Mõigu, OÜ Kiretec, AS Swecon, Karter OÜ. Aiandusfirmadest oli kauplemas Juhani Puukool, Pruuli Puukool, Viimsi Aiand ja paljud teised.

Rahvusvahelise mõõtme andis messile Läti tuntud aiandusfirma SIA Grinlandia osalemine.

Rahulik algus

Kaljo Kahro: "Et tegu oli uues kohas toimuva üritusega, siis me väga suurt osavõttu ei lootnud ega tahtnudki. Suurel üritusel, kus on koos sadu firmasid ja tuhandeid külastajaid, on ka korraldajail väga suur vastutus. Toimima peab kõik - tagatud peab olema külastajate ja eksponentide turvalisus, toimima peab liiklusskeem ja osalejad peavad olema varustatud kõige vajaliku, näiteks elektri ja tehniliste abivahenditega. Seekordne AGRI oli rohkem pilootprojektiks, katsetasime süsteemide valmisolekut. Ega kohalikke elanikkegi ära hirmutada tohtinud. Tahtsime säilitada mõisa miljöösse sobiva rahu ja väärikuse."

Nagu ikka, avas AGRI valitsuse esindaja. Põllumajandusministri asemel oli kohal hoopis kultuuriminister Rein Lang. Minister rõhutas oma sõnavõtus maakultuuri osa rahvuskultuuris ja sedagi, et just sellised üritused nagu AGRI aitavad edasi kanda paikkonna traditsioone, rõhutada lähemalt ja kaugemalt tulnud külalistele kohalikku eripära.

 Elektriga auto

Kindlasti oli Harku valla AGRI üheks tõmbenumbriks Citroen'i elektriauto, mida paljud külastajad ka proovida said. Linnast tulnud lastele pakkusid elamusi Kuusemäe talu koduloomad. Käsitööhuvilistele jagasid õpetust aga Vääna Külakoja käsitöömeistrid Ruth Rahumägi ja Aira Ermel.

Ajaloohuvilistele olid avatud ka Vääna mõisamaja uksed, samuti töötas mõisa raamatukogus alkoholivaba kohvik.

Mõisakooli direktriss Piret Jürna: "Mõisamaja külastas 150 inimest, rohkem kui varasematel "Unustatud mõisate" päevadel. Jäime rahule. Ka kohviku läbimüük oli väga hea." Vääna Ratsakeskuses toimusid paralleelselt messiga ka ratsavõistlused, kus osales ligi 200 ratsutajat. Parimatele pani auhinnad koos rahalise preemiaga välja ka AGRI. Hästi võeti kõigi külastajate poolt vastu ka Vääna Mõisakooli laululaste esinemine. Kaks päeva vedas üritust Madis Milling.

Ka ilm, mis viimastel aastatel agrilisi nöökis, oli seekord agrilistega ühel meelel - kaks päeva oli Vääna kohal pilvitu taevas.

Kaljo Kahro: "Loomulikult tuleb täiustada parkimiskorraldust, tõhustada reklaami. Aga pilootprojektina Harku valla AGRI 2011 õnnestus, õigustades nii korraldajate kui osalejate lootusi."

Piret Jürna: "Mõisakool toetab igati, et maaelumess saaks Väänas traditsiooniliseks." Aira Ermel: "Loomuliklult annab üht-teist paremini teha, tõhustada näiteks reklaami, aga selline võimas maaelumess nagu AGRI peaks Väänasse jäämagi - kasvaks paiga tuntus ja inimeste aktiivsus. Külakoda toetab messi korraldamist igati."

Nii külastajate kui eksponentide ühine arvamus oli, et nii ilusas, nii hea auraga kohas pole AGRI varem toimunud.