Linnavalitsuse sotsiaalnõuniku Piret Tenno hinnangul vajaks toimetulekuraskustes pere kodu hädasti remonti. Jõudumööda on seda küll tehtud, ent töid on tarvis kindlasti jätkata.

“Pesemistingimusi lapse jaoks meil praktiliselt pole, aga pesta on ju vaja,” tõdes tüdruku ema. Naine peseb tütart köögis pliidi ees beebivannis, mis on maikuus 12-aastaseks saava tüdruku jaoks aga väike.

Emale on lapse pesemine füüsiliselt koormav, ent tavavannis oleks see veelgi raskem. Pealegi on vannitoas talvel lapse pesemiseks liiga külm.

Et ema ja last aidata, läheb MTÜ andmeil tarvis 3000 eurot. “See summa on öeldud esialgse kalkulatsiooni järgi, enne hinnapakkumisi,” märkis tüdruku ema. “Tegelikult oleks vaja ligi viis tuhat eurot.”

MTÜ Koos Laste Heaks kogub projektiga “Väike heategu minu kodukohas” annetusi ühele konkreetsele lapsele või perele või grupi laste konkreetse vajaduse jaoks. Abivajajad selgitati välja koostöös kohalike omavalitsuste lastekaitse- ja sotsiaaltöötajate ning õpetajatega. Annetajal on võimalus valida, keda ta Eesti lastest toetada soovib. Lapse või pere nime ei avalikustata.

Abivajajate lugudega saab tutvuda internetileheküljel www.kooslasteheaks.ee. Sealt leiab ka iga abivajaja personaalse koodnumbri, et annetus laekuks just sellele, kellele see mõeldud on.

Annetust tehes tuleb ülekande märkuste lahtrisse kirjutada sõna “Annetus” ja abivajaja numbrikood. Paremaid pesemistingimusi vajava Kuressaare tüdruku kood on 1504.

Kui tuludeklaratsiooni täites märkida sinna annetussumma suurus, arvestab maksu- ja tolliamet annetuselt maksutagastuse.

ANNETUSKONTOD

MTÜ Koos Laste Heaks EE861010052039502009, SEB Pank,
MTÜ Koos Laste Heaks EE562200221049382034, Swedbank