Aastat läbivaks toredaks teemaks on liikumisaasta käivitumine, sest igasugune liikumine tähendab tervist ja head enesetunnet. Rahvamajade ja noortekeskuse eestvedamisel toimub mitmeid spordi- ja liikumisüritusi igas vanuses elanikele. Samuti on 2014.a. laulu- ja tantsupeo aasta ning loodan, et sinna pääseb ka meie valla kollektiive. Laulupeotuli läbib Viisut ja toob kindlasti elevust külaellu. Samuti toimub Järvamaa küladepäev käesoleval aastal Viisus.

Üks murettekitavamaid probleeme on inimeste lahkumine vallast. Selleks on mitmeid põhjusi ja ennekõike erinevate töökohtade vähesus. Meie eelseisvate aastate peaküsimusi ongi see, et inimesed kodukandist ei lahkuks. Üheks võimaluseks on tihe koostöö erinevate sektorite vahel ja omavalitsuse peamiseks ülesandeks tagada lasteaedade, kooli, raamatukogude ja rahvamajade ning teiste avalike teenuste jätkusuutlikkus. Üheks ettevõetud sammuks võib nimetada ka aasta alguses kahekordistunud sünni- ja matusetoetust.

Eesolevate aastate peamisteks investeeringuteks on lasteaedade ja noortekeskuse hoonete ja keskkonna parandamine. Seda saame teha vaid lisarahastuse leidmise korral. Otsime võimalusi avanevatelt toetusmeetmetelt, kuid kahjuks täna on veel paljugi ebaselget, sest Euroopa Liidu eelarveperioodi uus etapp pole veel alanud.

Kindlasti on oluline see, et siinsed ettevõtjad oleksid konkurentsivõimelised ja neil läheks igas mõttes hästi. Tänaseks on lootust, et ka riik keerab ennast järjest rohkem näoga väikeettevõtjate poole, soovides tulevikus enam toetada alustavaid- ja väikeettevõtteid. Loodetavasti ei jää neist ilma ka siine piirkond.

Täna, aasta esimesel kuul on minu meeleolu lootusrikas ja soovin positiivset meelt ka Teile, hea vallarahvas! Oma kodukoha meelsuse ja selle tagajärjel toimuvate protsessidega peame me ise hakkama saama. Kui me suudame üheskoos esile kutsuda ja märgata positiivseid arenguid, on tulemuseks rohkem meie ümber rahulolevaid inimesi.

Soovin kõigile vallaelanikele, ametnikele ja ettevõtjatele häid otsuseid ja arengule suunatud koostööaastat!