Toimus ka 2 koostööle suunatud kohtumist. Neist esimene leidis aset Peterburi informatsioonikeskuse konverentsisaalis.

Sellel kohtumisel tutvustati Pandivere piirkonna turismipotentsiaali, millest üheks võimaluseks on temaatilised reisid endiste ajalooliste isikutega seotud mõisatesse ja paikadesse. On ju jätnud Lääne-Virumaa lõunaossa oma jäljed A. J. von Krusenstern Kiltsi losssis, K. T. Neff Muuga mõisas, K. E. von Baer Lasila mõisas, G. W. Struve kuulus Struve kaar, F. B. Lütke Avanduse mõisas ja ka Georg Lurich. Sellel kohtumisel osalesid pressi, Peterburi geograafi a seltsi ja turismifirmade esindajad. Ühe teemana arutati võimalusi, et Peterburi pressi ja turismikorraldajad teeksid tutvumisreisi Pandivere päevale ja naisekandmisüritusele.

Teisel kohtumisel osales ka Russkii Dom esindaja hr Jevgeni Tomberg. Just hr Jevgeni Tombergi võib pidada üheks heaks sidemeks kahe naaberriigi kodanike vahel. Hr Jevgeni Tombergi abiga loodi ka suhted Kiltsi mõisakooli ja Peterburi kooli õpilaste vahel ning Kiltsi poolt oli siis eestvedajaks hr Lembit Keerus. Kohtumisel võttis Pandivere piirkonna esindajaid vastu viitse-president Zalina Medoeva, kes tutvustas võimalusi kultuuri ja noortega seotud koostööks.

Kui Eesti koolide õpilased võtavad osa mitmetest rahvusvahelistest projektidest Euroopas, siis mõistlik on vaadata ka Venemaa suunal. Hea näitena saab välja tuua Kiltsi kooli õpilaste loometööde osavõtud konkurssidel Peterburis.

Nad on olnud edukad ja saanud autasuks nii Baikonuri külastamise, kui ka võimaluse külastada Peterburgi.

Minu arvates tuleb meil Venemaa suunal edasi tegutseda, luua otsesidemeid, analüüsida võimalusi ning arendada Pandivere piirkonnas välja korralik turismitoode.

Leian, et ajalooliste suurkujudega seotud teemad võivad olla piiriülese koostöö ühendajaks.