Mida eestvedaja teeb?

• töötab välja ENLi liikmesorganisatsioonide ja meeskonnaga välja ENLi seisukohad noorte tööhõive teemadel ja viib väljatöötatu ENLi poolt ellu;
• suhtleb partnerorganisatsioonidega, et saavutada noorte huvidest lähtuvad muudatused;
• esindab ENLi noorte tööhõive teemades (sh välisriikides) ja osaleb vastavatel koolitustel, kohtumistel ja sündmustel
• vajadusel suhtleb meediaga.

Mis ajendas sind kandideerima sellisele ametikohale?

Gertu: Olen alati tundnud huvi vabatahtliku töö vastu, eriti kui saan midagi teha just noorte heaks või nende nimel.

Otsisin uusi väljakutseid ning võimalusi end arendada. Mind võlus idee, et saan ise midagi ära teha noorte elukvaliteedi parandamise nimel. Lisaks muidugi kasu iseendale, saadud tutvuste ning uute teadmiste näol.

Millised varasemad kogemused tulid kasuks kandideerimisel?

Gertu: Kasuks tulid varasemad kogemused Noorteühenduse T.O.R.E, Õpilasesinduse ja Noortevolikogu liikmena. Lisaks kiideti ka minu aktiivsust koolipingis, kus pidevalt meeleldi ürituste korraldaja rollis olin.

Oled lõpetamas Antsla Gümnaasiumi 12. klassi. Kuidas planeerid oma edaspidiseid tegemisi Antsla vallaga siduda?

Gertu: Edaspidi sooviksin aidata kaasa koduvalla Noortevolikogu arengule ja toimimisele selle aseesimehena. Lisaks soovin arengu- ja planeerimiskomisjoni liikmena endiselt vallas toimuvaga kursis olla ja edaspidigi selle korraldamises kaasa rääkida.

Oma värskeid teadmisi ja kogemusi kavatsen ma kindlasti jagada Antsla valla noortega, julgustades neidki kõrgemale pürgima.

Alustasime Antslas noortevolikogu tegevust juba 2012. aasta novembrist ja nüüdseks on meil olemas põhimäärus ja 11- liikmeline noortevolikogu. Kuidas on sinu arvates paranenud noorte osalusvõimalused peale noortevolikogu asutamist?

Gertu: Kui varem ei tundnud ma, et omavalitsuses küsitakse otseselt noorte arvamust, siis nüüd saan ma öelda, et seda tehakse.

Vallavolikoguga on tihe koostöö, mis annab tunde, et noored siiski on tulevik ja neisse suhtutakse kui ressurssi, mitte probleemi.

Sügisel on tulemas kohalikud valimised, mille raames viiakse läbi ka varivalimised. Samuti on ENLil oma platvorm valimisteks välja töötatud. Samas elanikkond Antslas väheneb ja noored pered lähevad ära. Milline võiks olla sinu, kui Antsla valla noore, arvates meie valla elukeskkond, kus sa tahaksid elada? Mida peaks selleks tegema?

Gertu: Väikeste valdade saatus on kord selline, et ambitsioonikad noored lähevad mõneks ajaks mujale õppima, tööle või maailma avastama. See on koguni kohustuslik samm, minu arvates. Kuid, et noored peale "avastusretki" koduvalda tagasi sooviksid pöörduda, on suuresti vallavalitsuse teha. Hetkel näen oma silmaga, et areng toimub ka Antslas ja tulevik pole nii tume ühti.

Mis mind aga häirib on see, et tundub nagu olulised asutused tegutsevad kõik omaette, kuigi pürgitakse sama eesmärgi poole.

Mida soovitad meie valla noortele, et nendega rohkem arvestataks?

Gertu: Meelde on jäänud ütlus, et kui sina ei tõmba, siis sind tõmmatakse. Seda meeles pidades on võimalik väga palju korda saata, kui vaid ise tahta!

Gertu on minemas just rahvusvahelisele kohtumisele Iirimaale ja jaanipäeval Küprosele. Ta on selleni jõudnud tänu oma aktiivsusele ja soovist kuhugi jõuda.

Ta on olnud aktiivne nii koolis kui kooliväliselt ning ta tahab panustada oma teadmisi ja oskusi ka meie valla arengusse. Samasugused võimalused on olemas ka kõigile teistele noortele, tuleb ise otsida ja küsida. Vabatahtlikkusest ja ENList võid lugeda aadressidelt: www.vabatahtli kud.ee ja www.enl.ee või küsida noorsootöötajalt.

Soovin Gertule palju edu ja ootame teda tagasi juba suuremate kogemuste ja teadmistega.