Probleemid võivad ilmsiks tulla juba lasteaias, aga koolis kindlasti, sest koolis peab laps väga paljude asjadega toime tulema – pikalt ühe koha peal istuma, kohanema klassikaaslaste ja õpetajaga, õppima kirjutama ja lugema, kuid ATH-lapsele on kõik need tegevused pingutust nõudvad. ATH-last saab õigete võtetega suunata, aga nippide leidmine eeldab loovust ja jaksu. Selletõttu ongi loodud abiks tugirühmad lapsevanematele ja õpetajatele.

Tugirühma kohtumised toimuvad kord kuus ja neil osalemine on tasuta. Tugirühm ei ole ainult loeng, see on arutelu, teadmised ja nipid, vastused küsimustele ja olukordadele. Tugirühma eesmärk on pakkuda vanematele ja õpetajatele võimalust jagada neutraalsel pinnal teistega oma positiivseid ja negatiivseid kogemusi, mõtteid, rääkida oma muredest ja ka nippidest, mis on aidanud. Õpetajad kuulevad vanemate arvamusi ja muresid, vanemad omakorda õpetajate raskusi aktiivsete laste õpetamisel ja kasvatamisel.

Nõmme tugirühm

2014. aastal käib Nõmme tugirühm koos kord kuus neljapäeviti kella 17.30–19 laste päevakeskuse ruumides Pihlaka 1. I poolaastal toimuvad tugirühmad 23. jaanuaril, 20. veebruaril, 20. märtsil, 17. aprillil ja 22. mail. Ootame tugirühma emasid-isasid ning lastega töötavaid spetsialiste, kes tunnevad, et ei tule aeg-ajalt aktiivse ja energilise lapse kasvatamisega toime. Diagnoosi olemasolu pole oluline, sest kõik, mis aitab hüperaktiivset last, aitab ka tavalast. Igal korral tutvume erinevate ravivõimaluste ja toimetuleku meetoditega. Kindlasti ootame sel hooajal tugirühma külla ka erinevat ATH-lastega töötavaid spetsialiste.

Rohkem infot tugirühma kohta: Epp Pruuns, 657 7223, 505 0239 või epp.pruuns@hotmail.com.