Sel kuul hakkasid kohal käima umbes pooled registreerunud lapsed ning igal järgneval nädalal lisandub neid. Maikuuks olid rühmad komplekteeritud. Alasniidu lasteaial pole sõimerühma, küll aga on seal kaks liitrühma, kolm kolmeaastaste ning üks nelja-aastaste rühm. Tegemist on tavalise munitsipaallasteaiaga ning lapsed on Harku vallast.

Moodne õppekeskkond

Direktriss Inga Kruusement räägib, et igas rühmas on õpetajal arvuti. Erinevalt vanematest lasteaedadest ning sarnaselt enamikele koolidele on uues lasteaias loodud ühtne arvutivõrgusüsteem, kus õpetajad näevad üksteise tegemisi. Samuti aitab see vanematega efektiivsemalt suhelda. "Ma ei kujutaks ettegi, kui oleks ainult rühmaarvutid ja ei oleks võrguketast, millele informatsioon ja dokumentatsioon üles riputada. Jookseksime nagu oravad rattas mööda maja ringi ja jagaksime suusõnalist informatsiooni. See on möödanik," räägib direktor ajaga kaasas käivast õppekeskkonnast.

Infotehnoloogiast laiemalt rääkides puuduvad direktrissi sõnul veel planeeritud muusikakeskus ja SMART Board interaktiivne tahvel.

Avaliku ja erasektori koostöö

Tegemist on kolme osapoole ühisprojektiga: YIT Eesti ehitas lasteaiahoone, mis kuulub Arco Varale ja seda rendib Harku vald. Lasteaias töötab 26 inimest koos pedagoogide ja tehnilise personaliga.

Alasniidu lasteaia toit valmib kohapeal. "Me ei telli toitu sisse. Me väärtustame liikumist ja tervislikku toitumist," sõnab Inga Kruusement kindlameelselt. Naise sõnul püüdlevad nad liikumissuunitlusega lasteaia poole ning seega peab toit laual värske ja tervislik olema. Kui tavaliselt on õppekavas ette nähtud kaks korda nädalas kehalist kasvatust, siis Alasniidul on see kolm korda nädalas. Plaanis on ka erinevad huvitegevused, trennid: tantsimine, jalgpall, judo. Alasniidu lasteaed plaanib liituda Tervist Edendavate Lasteaedade liiduga, direktori sõnul on sellega Eestis suurem osa lasteaedu liitunud.

Liikluslinnak

Õues püüab pilku korvpalliplats ja suur mänguauto, millesse mahub mängima mitu last. Inga Kruusement räägib, et sellel alale on plaanitud liikluslinnak, kui lasteaed saab raha. Lapsed saaksid seal jalgratastega sõita ning õpiksid tundma valgusfoori, ülekäigurada ja liiklusmärke. Kõik ikka selleks, et kui laps kooli läheb, oskab ta liigelda.