CO² vahendite abiga remonditi hoone välisfassaad, vahetati aknad ja välisuksed ning saalide valgustus. Vallavalitsuse visa töö tulemusena (kolmandal katsel) rahastati EAS regionaalsete investeeringute programmist Aakre rahvamaja saalide remonttöid. Kokku on viimastel aastatel Aakre rahvamajja investeeritud ligikaudu 200 000 eurot. Järgnevatel aastatel tuleb veel remontida fuajee ja Aakre raamatukogu ruumid. Siis saab maja nii seest kui ka väljast lõplikult uue ja nägusa ilme. Palume Aakre raamatukogu külastajatel ja töötajatel varuda veel natuke kannatust, järgmistel aastatel saame ka need ruumid korda.

Koostöös mittetulundusühingutega rajatakse veel tänavu Puka alevikku väliturg. Turuplatsi ehitust rahastab PRIA Leader-programm ja ehitustööd algavad septembris. Varsti saab värsket turukaupa osta ka Pukas ning selleks ei pea enam sõitma Rõngu.

Ka Kuigatsi piirkonna inimestel on põhjust rõõmustada. Kuigatsi külamajas, mis väliselt on kindlasti Kuigatsi mõisahoonete pärliks, saab jõulupidu pidada uue põrandaga saalis. Saalis algavad remonditööd juba septembris ja lõplikult peab saal valmima detsembriks. Saali põranda remonti rahastab PRIA Leader-programm.

Puka Lasteaias, Puka Keskkoolis ja Aakre Lastead-Algkoolis on EAS regionaalsete investeeringute programmi toel paigaldatud uued turvauksed. Kahjuks ei ole Eesti riigis praegu veel fondi, kust saaks taotleda raha lasteaedade ja koolihoonete renoveerimiseks. Meil vajavad renoveerimist kõigi lasteasutuste välisfassaadid.

Võimaluste avanemisel esitab vallavalitsus kindlasti ka vastavad projektid. Oma eelarvelistest vahenditest kahjuks ei piisa, et kõiki vajalikke töid teostada.

Puka Keskkooli 0-korrusel tegutseb jõusaal. Sügisest on avatud külastajatele ka dušši- ja riietusruumid nii meestele kui ka naistele. Jõusaali sisustus on üks paremaid Lõuna Eestis.

Korrastatud on Puka Keskkooli territoorium. Kas me mäletame veel seda inetut kuuri, võsa ja ümberkukkunuid puid koolipargis? Tänaseks on lagunenud kuuri asemel ehitatud nägus abihoone koos avatud terassiga ja on rajatud park, kuhu kõik soovijad saavad istutada oma isikliku puu. Investeeringuid on jätkunud ka Vooremäele. Käesoleval aastal on paigaldatud uued puhkekohad. Järgmisel aastal ehitatakse lehtla-puhkekoht.

Sügisel valmib Vooremäe puhkeala detailplaneering. Detailplaneeringuga nähakse ette vaatlustorn, linnuvaatluspukkide ja matkamajade ehitamine. Tulevikus võiks Vooremäest kujuneda omanäoline Valgamaa turismivärav, kus on meeldiv puhata ja loodust ning Võrtsjärve nautida.

Ühisveevärgi ja kanalisatsiooni rajatisi on uuendatud võimaluste piires KIKI rahaliste vahendite toel. Rekonstrueeritud on Ääre tänava ja Komsi puurkaev-pumpla, veetöötlusseadmed, ehitatud on uut veetoru. Suuremad investeeringud eeldavad laenu võtmist omaosaluse katmiseks. Tänaseni ei ole otsustatud laenu võtta. Oleme esitanud KIKI rahataotlusprojekti Puka aleviku Kesk ja Nooruse tänavale vee- ja kanalisatsioonitrasside rajamiseks. Mööbli piirkonda uue puurkaev pumpla rajamiseks oleme esitanud teistkordse projekti KIKI.

Loodame, et seekord leiab meie projekt rahastamist ja inimesed ei pea jooma enam halva kvaliteedilist vett.

Tehtud on palju ja teha on veel palju. Puka ei ole koht, kus elu seisab ja midagi uut ei tehta. Selles osas ei ole muretsemiseks põhjust. Valla areng ei seisne ka keskkooli likvideerimises. Vale on mõelda, et seda või teist teha ei saa ning keegi kuskil ei lase meie häid ideid ellu viia, vallavalitsuse ametnikud ei tee tööd jne. Nii on lihtne mõelda. Aga kas oleme me ise välja pakkunud lahendusi ja julgenud probleemi arutada vallavalitsuses.

Kevadel toimunud Puka Keskkooli lastevanemate koosolekul olid ainult üksikud tublid vanemad, kes julgesid kaasa arutada kooli arengu teemadel. See arutelu jätkub arengukava koostamise protsessis.

Puka arengu võtmeks on pukalane, tema positiivne suhtumine kodukanti ja valmidus otsida uusi ideid.