Haridusasutuse esisele sõiduteele ehitatakse koos künnisega ülekäigurada. Turvalisuse tagamiseks on ülekäiguraja kõrvale sõidutee äärde ette nähtud paigaldada torupiire, et takistada koolilaste hooletut teeületust", ütles abivallavanem Madis Sarik.

Oluliselt paremaks saab abivallavanema sõnul ühistranspordi liikluskorraldus Lagedi lasteaed-põhikooli ees, sest välja ehitatakse bussitasku koos ohutussaart sisaldava ümberkeeramisplatsiga.

Linnu tee teedeehituse projekti raames rajab AS Elveso Kopli küla Päikese tänava piirkonda kanalisatsiooni eelvoolu torustiku ja arendab sademevee süsteemi, mille tulemusel jäävad ära kevadised või sügisesed uputused. „2013 aasta Elveso investeeringud Kopli külas lahendavad piirkonna aastate pikkused probleemid kanalisatsiooni ning sademeveega ning piirkonna elanike elukeskkond paraneb märkimisväärselt" ütles AS Elveso juhatuse liige Meelis Kasemaa.

Uuenduskuuri teeb läbi ka Kooli ja Jaama tee ristmik ja värske välimuse saavad olemasolevad bussipeatused. Projekt näeb ette, et uuel teelõigul saab olema bussipeatusi veel rohkem kui praegu. Lisaks haljastatakse veel kergliiklustee äärne ala ja paigutatakse mitmesse kohta istumiseks pingid.

 „Peatselt algav tee-ehitus tõstab Lagedi piirkonnas oluliselt jalakäijate turvalisust ning piirkonna elukeskkonna väärtust", tõdes abivallavanem Madis Sarik ja lisas kahetsusega, et siiamaani on jalakäijad ja jalgratturid pidanud kasutama liiklemiseks teepeenraid ja maanteed.

Tööde lõpetamise tähtaeg jääb sügisesse.

Lõpptulemus tõstab Lagedi piirkonna turvalisust ning kindlasti ka väljanägemist. Teedespetsialisti Ain Puna sõnul ehitatakse Kooli tänavale ligi kilomeeter pikk kaasaaegse valgustusega kergliiklustee , mis läbib Lagedi aleviku südamikku. Kergliiklustee saab alguse Raadiojaama tee ja Kooli tänava ristumise kohast ja kulgeb välja kuni Kuuse tänavani.

Valgustatud kergliiklustee ehitatakse välja ka Linnu tee lõigule, mis algab Kooli tänavalt ja kulgeb Rae valla piirini ja sealt edasi veel Jõelähtme vallas kuni Saha teeni Loo alevikus.

Projekt hõlmab ka Pirita jõge ületava ja pikka aega halvas seisukorras olnud Kepsu silla remonti ja laiendust. Silda laiendatakse jalakäijatele ehitatava tee võrra ning selle turvalisust tõstetakse silla peale ja mahasõitudele ehitatavate löögisummutitega põrkepiirete paigaldamise kaudu.

Ehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmest „Linnaliste piirkondade arendamine", oma osa panevad nii Rae kui Jõelähtme vallad, vee-ettevõtja Elveso ning Maanteeamet.

Rae valla poolt rahastatav summa on 376 091,31 eurot.