"Rõõmustav on tõdeda, et paadiliiklus Emajõel on aasta-aastalt üha tihenenud. Ujuvkai rajamine loob enam kui neljakümnele paadiomanikule võimaluse hooajaks paat turvaliselt vette jätta ning loobuda ebamugavustest, mis seonduvad paadi vette laskmise ning veest välja tõmbamisega. Rajatavasse sadamahoonesse tulevad ka olmeruumid ning klubiruum, mis loob võimaluse üheskoos teiste paadisõitjatega mõnusalt aega veeta. Samuti asub tööle sadamakapten, kes kõigel sadamaalal toimuval silma peal hoiab," selgitas projekti juhtrühma liige abilinnapea Raimond Tamm.

Sõpruse paadisadama ehitusmaksumus koos kaasnevate tegevustega on 1 689 779 eurot, millest toetusena saadakse 1 371 779 eurot ning Tartu linna kaasfinantseering on 318 020 eurot (18,8%). Valmimistähtaeg on 2014. aasta detsember.

Paadisadama ehitamine on osa projektist "Majanduslikult jätkusuutlik ja keskkonnasäästlik Peipsi järve piirkond", mida rahastatakse ENPI Eesti-Läti-Vene piiriülesest koostööprogrammi 2007-2013 vahenditest. Projekti eesmärgiks on Peipsi järve keskkonnaseisundi parandamine ja veeturismi arengu toetamine.

Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti – Läti – Vene piiriülese koostöö programm 2007-2013 toetab rahaliselt ühiseid arendustegevusi regiooni konkurentsivõime parandamiseks, kasutades ära regiooni potentsiaali ja soodsat asukohta Euroopa Liidu ja Vene Föderatsiooni vahelisel ristteel. Programmi koduleht on http://www.estlatrus.eu