Kui 2011-2012 ehitati Laagris, Hüürus ja Vanamõisas ühisveevärgi- ja kanalisatsioonitrasse, siis tänavu alustatakse kanaliseeritud piirkondades mustkatete ehitusega. Suuremad objektid on järgmised:

Udu piirkond Laagris

Mustkatte saavad Nõlvaku, Rästiku ja Meelespea tänavad. Lisaks eelnimetatutele ehitatakse Nõlvaku ja Vanasilla ristmik ümber ringiristmikuks ning uuendatakse piirkonna kraavitus- nii mitmedki sealsed elanikud on hädas liigveega. Tööd sealkandis algasid juba maikuu alguses. Töid hakkab tegema OÜ Riab Teedeehitus, tööde kogumaksumus on 170 000 eurot.

Pilliroo tänava piirkond Laagris

Maikuus lõpetatakse Vesiroosi ja Pilliroo põiktänavate kapitaalremont, tänavad saavad endale pinnatud mustkatte.

Teed ehitab valmis AS Lemmikäinen ja ehituse kogumaksumus 199 000 eurot. Lisaks läheb veel enne jaanipäeva töösse Uus-Pilliroo tänav, töövõtja leidmiseks on välja kuulutatud hange.

Hüüru osas on välja kuulutatud hange äärmisel halvas seisukorras Kiviaia tänava alguse rekonstrueerimiseks (Lepiku tee ja Paldiski maantee vahel), samuti saab pinnatud mustkatte Lepiku tee.

Kasesalu kergliiklustee pikeneb

Ääsmäe rahvast hakkab rõõmustama Kasesalu kergliiklustee II etapp, tulevane kergliiklustee hakkab kulgema Kasesalu tänava äärest Kasesalu 22 elamuni.

Tööde maksumuseks on peaaegu 50 000 eurot ja edukaks pakkujaks OÜ Riab Teedeehitus.

Pindamine pikendab teede eluiga

Et asfaltkate või purustatud asfaldist kate püsiks kauem, on vajalik seda teatud tsükliga pinnata. Suuremad pindamistööd toimuvad tänavu järgmistel teedel: Sae, Tuulemurru, Vae, Seljaku ja Vanasilla tänavatel (jõeni minevad umbteed) Laagris, Põlluääre ja Välja teel Vanamõisas, Puiestee tänaval Valingul, Posti teel Kiial, Vatsla teel Vatslas, Pärna teel Tuulas ja Uuel tänaval Hüürus. Lehe ilmumise ajal on korraldamisel hange pindaja leidmiseks.

Mis on kavas kruuskattega teedel?

2013. aastal algab Välja tee kapitaalremont, selle lõpptulemuseks peab olema mustkate kuni Suurevälja teeni, tänavu ehitatakse tee aluskihte (tee aluskihtides on savi ja muld, millest on tingitud tee väga niru seisukord kevadeti ja sügiseti) ning teetammi kuivatamiseks vajalikke kraave. Teepervede äravedu ja kraavitustööd on kavas Altküla, Pikamäe, Voore, Mäe teel jm, samuti veetakse vajadusel peale kruusa.

Maikuu jooksul tehakse ka tolmutõrjet elamutega piirnevates teelõikudes.

Kotka tee järjekorras

Aasta mahukaim teeobjekt on Alliku küla Kotka tee. Praegu on veel lõpetamata ja lõplikult lahendamata tee ja teealuse veevärgi- ja kanalisatsiooni projekteerimise ja ehitamise küsimused ning sellepärast saab Kotka teest täpsemalt kirjutada järgmises lehenumbris.

Lisaküsimustega võib pöörduda teedespetsialist Indrek Brandmeistri poole telefoni 6541155, indrek.brandmeister@ sauevald.ee või abivallavanem Mikk Lõhmuse poole telefonil 5119343, e-post mikk.lohmus@sauevald.ee.