„2005. aastal sündinud Tallinna Kammermuusika Festival on aastatega leidnud palju sõpru nii osalejate, vaatajate kui kuulajate näol," sõnas Pille Lill. „Eesti tippinterpreedid kõrvuti välisesinejatega on igal aastal saanud võimaluse esitada oma lemmikheliloojate loomingut ning pakkuda seeläbi publikule nautimiseks oma interpretatsioonikunsti. Festival on pühendunud kammermuusikale, mis on muusikute jaoks väga oluline žanr, võimaldades pidevalt täiendada repertuaari ning arendada koosmängu virtuoossust."

Kolmeteistkümnel kontserdil astub üles üle 50 solisti, kes on oma ala suurepärased meistrid. Kontserdipileti hind on 7 eurot, sooduspilet 4 eurot.  „Piletid on küllaltki soodsad ikka selleks, et nii noored kui juba eakamad kontserdikülastajad saaksid meie üritustele tulemiseks võimaluse," ütles Pille Lill. „Kavad on eripalgelised ja huvitavad ning kontserdid toimuvad reeglipärastel aegadel algusega kell 16, 18 ja 20.00 Tallinna Raekojas, Rootsi Mihkli, Jaani ja Kaarli kirikus."

Festival toimub koostöös saatkondadega - järjepidevalt on Tallinna Kammermuusika festivali toetanud Suurbritannia, Soome, Norra ja Tšehhi Suursaatkond ning Briti Nõukogu. Esmakordselt toetavad festivali ka Poola, Rootsi, Belgia ja Itaalia Suursaatkond ning ka Ungari Instituut. Festivali majutuspartneriks on Sokos Hotell Viru.

Selleaastasel Festivalil astuvad üles teiste hulgas lauljad Itaaliast Rodolfo Celletti nimelisest Belcanto-akadeemiast ning RO Estonia noored solistid Helen Lokuta ja Angelika Mikk, Eeva Hartemaa (Soome) ja Atlan Karp ning Simo Breede teatrist „Vanemuine", viiuldajad Anna-Liisa Bezrodny, Magdalena Filipczak (Poola) ja Hugo Ticciati (UK/Rootsi), vioola mängijad Ula Ulijona (Leedu) ja Laur Eensalu, tšellistid Andreas Lend ja Henry-David Varema, pianistid Irina Zahharenkova, Seenu Singh (India/Belgia), Daniel Stagno (Rootsi) ja Aksel Kolstad (Norra), Reinut Tepp klavessiinil, flötist Oksana Sinkova ja oboe mängija Malcolm Messiter (UK), Virgo Veldi ja saksofonikvartett SaxEst, Ensemble Martinu (Tšehhi), kammerkoor Voces Musicales, Festivali Kammeorkester ja Tallinna Poistekoor.

PLMF loodi 2003. aastal eesmärgiga toetada klassikalise muusika talente, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel ja täiendõpet nii Eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel.

Festivali kava: http://plmf.ee/tallinna-kammermuusika-festival-kava_est