Loo kooli õpilaste arv on viimastel aastatel kasvanud. Meile tulevad kohalikud lapsed, aga käiakse ka Tallinnast, Maardust, Kallaverest. Tullakse seepärast, et Loo kool on õppimist ja huvitegevust toetav.

Loo kool on üks väheseid, kus ametis on täiskomplektis tugimeeskond  Võib arvata, et mis seal koolis siis ikka on. Õpetajad õpetavad, lapsed õpivad ning kokatädid teevad lõunaks hõrgutava roa ja õhtul pesevad nobedad koristajatädid põrandad puhtaks, et hommikul saaks tundidega jälle pihta hakata.

Loo kool on üks vähestest koolidest, kus töötab täiskomplektis tugimeeskond: logopeed, psühholoog ja sotsiaalpedagoog. Need inimesed tegelevad väga oluliste asjadega, millega tegelemiseks minul matemaatikaõpetajana pole oskusi ega ka õigust. Vahel juhtub nii, et lapsel õppimine ei lähe. Kohe üldse mitte. Siis pole ju lahenduseks ühtede ja kahtede ladumine, paremaks ei muutu sellest midagi. Meie tugimeeskonna inimesed tegelevadki siis ebaedu põhjuste väljaselgitamise ja võimalike lahenduste otsimisega. Tahaks siinkohal maha võtta ka mõne lapsevanema hirmu, kui ta kuuleb sõna "psühholoog." Tihti aetakse ametinimetus segamini "psühhiaatriga" ja see tekitab parasjagu segadust. Kindlasti julgen igal lapsevanemal pöörduda kooli tugimeeskonnas töötavate inimeste poole, kui on tekkinud küsimused, millele ise kohe vastust leida ei oska.

Uus arvutiklass

Kooli direktori Ants Rebase initsiatiivil ja vallavalitsuse toel sai Loo kool aasta alguses 57 uut arvutit. Välja on vahetatud arvutiklassi kõik arvutid ning ka need, mis on klassiruumides tundide läbiviimiseks. Kui lisada veel see, et kõikides klassides on projektori kasutamise võimalus, siis on meiega on raske võistelda õppekeskkonna suhtes. Tänapäevast õpet ilma arvutiteta on raske ette kujutada, olgu nendeks siis süle- või lauaarvutid. Võiks kõnelda ka tahvelarvutitest, aga las midagi jääb ka tulevikuks.

Koolis pole pisiasju

Koolis peab kõikidel inimestel olema hea ja turvaline olla. Nii lapsel, kui ka õpetajal ja koristajatädil.

Loo kooli lastele pakutakse hommikuputru, pikapäevarühma lastel on lisaks koolilõunale kell 2 veel pikapäeva söögikord ja kõige selle eest ei küsita lapsevanematelt sentigi. Küsisin oma kolleegidelt teistest koolidest, et kuidas neil lood on. Mõnes koolis saavad lapsed tasuta hommikuputru või lubatakse pärast söögivahetunde n.ö ülejäägid ära süüa, kuid tasuta täiskomplekti ei osanud keegi konkreetselt nimetada. Et mitte jääda üldsõnaliseks, siis toon ära mõne kooli pikapäevarühma toidu hinna: Merivälja kool, Laagna Gümnaasium - 1,15 eurot, Kiili Gümnaasium - 0,51 eurot, Tabasalu Ühisgümnaasium - 0,70 eurot, Lagedi põhikool - 0,64 eurot ühe päeva kohta. Kas seda on vähe või palju, on igaühe enda otsustada. Teame väga hästi, et tasuta asju pole maailmas olemas. Loo kooli pikapäevarühma aastane toitlustamine läheb maksma ca 10000 eurot, lisaks veel õpetajate palk.

Igal sügisel alustab meie koolis tööd paarkümmend huviringi, kus osaleb suur osa kooli õpilastest. Tehakse koostööd Loo Kultuurikeskusega, kes on meie hea naaber ja koostööpartner. Nädala sees on avatud ka Noortekeskus.

Kõigele ilusale vaatamata teevad meie üheksanda klassi lõpetajad kevadeti katseid ka linnakoolidesse. Minu klassist läks kolm noormeest GAG-i ja ma olen nende üle uhke - nad on seal edukad. Ka Loo kooli õpetajad võivad heameelt tunda, me oleme lapsi nii õpetanud, et nad saavad hakkama ja me ei pea häbenema oma kooli taseme pärast.

Lõpetuseks tahan öelda, et Loo kool on väga hea kool ja siin on olemas kõik eeldused haritud inimeseks saamiseks. Tarkust ei pea taga ajama suurlinna tulede valgel, kus tihtipeale sulandutakse massi ja sind ei märkagi keegi, eriti siis kui pole just kõige paremad päevad. Loo kooli jaoks on iga laps tähtis.