„Iseäranis südantliigutavalt mõjus kontserdil Ivo Linna ja Alo tütre Anna-Mariita Mattiiseni lauldud „Eestlane olen ja eestlaseks jään“, mida püsti seistes ja kätest kinni hoides ühiselt lauldi,“ ütles ajalooõpetaja Jõgeva aukodanik Eino Veskis, kes Alo Mattisenile keskkooliaastatel klassijuhtajaks oli. Tema sõnul kõlas tõeliselt hingeliselt ka jõululaul, mida Ivo Linna ja Anna-Mariita samuti duetina esitasid.

Anna-Mariita Mattiisen oli ka ise üritusega rahul. „Laulmine on mulle hobi ja teen seda ennekõike oma rõõmuks. Tänast heategevuskontserti võiks aga lühidalt iseloomustada sõnadega: „Meeleolud on lakke tõusnud“.

„Käin Jõgeval praegugi üsna tihti ja ennekõike vanaemal külas,“ vastas Anna-Mariita küsimusele, kas Alo klaveriklass tema sidemeid Jõgevaga veelgi tugevdada võiks. Kontserdile oli kaasa elamas ka tema ema ja Alo Mattiiseni abikaasa näitlejanna ja psühholoog Rita Rätsep, kes avaldas arvamust, et Jõgeva muusikakool on Alo klaverile tõeliselt õige kodu. Helilooja ema Helmi Mattiisen saatis aga kontserdi korraldajatele, kuulajatele ja esinejatele tänuläkituse, mille Ivo Linna ette luges.

„Rõõm on tõdeda, et Alo sõbrad on praegugi mõttes koos temaga, ning on meeldiv, et tema looming läheb igati korda ka noorema põlvkonna muusikutele. Jõgevale oli heategevuskontsert aga kahtlemata suursündmuseks, mis tõestas, et meil jätkub tundeid ja tarkust väärtustada oma kultuurilugu ja kodulinnast võrsunud tuntud loomeinimesi,“ märkis Kalle Piiskoppe.

Tasub meelde tuletada, et kõik artistid esinesid tasuta.

„Mind tõi kontsert tagasi kirglikesse noorusaegadesse. Oma vanemate rühmade lastele räägime ka kodulinnast võrsunud kuulsatest inimestest. Nii on kooliealistele poistele ja tüdrukutele Alo Mattiiseni nimi tuttav. Arvatavasti võiksime tulevikus minna Jõgeva muusikakooli Alo klaveriklassi ja klaverit vaatama,“ lausus lasteaed Karikakar õpetaja ning harrastuslauljatar Katrin Kriiska.

Jõgeva muusikakooli direktori Merike Kati sõnul sobib heade toetajate abil korda tehtud Alo klaver eriti hästi solfedžo õppimiseks. Klaveriklassis saab aga korraldada ka kammerkontserte väiksemaarvulisele publikule.