„Põhimõte on - kõik, mis on uudisväärtuslik, huvipakkuv, põnev, vajalik, lisaks sündmuste eelteated. Püüan hoida lehekülje aktiivsena, teha vähemalt ühe postituse päevas - ka puhkepäevadel. Ja postitused võiksid olla mitmekesised, palju pilte, veidi vabamas vormis kui tavapärased ametlikud teadaanded. Oluliseks pean ka operatiivsust.  Et alati oleks inimestel põhjust ka varasemaid, neile seni märkamatuks jäänud postitusi üle vaadata," rääkis Keila linna pressiesindaja Valdur Vacht.

Vachti sõnul ei ole seejuures oluline sõprade arv, vaid see, et nad oleksid ka reaalselt huvitatud Keila elust.

Poliitilist võitlust ei toimu

3152 inimest on suur hulk ning võiks arvata, et see lehekülg võib saada poliitilise propaganda tallermaaks, eriti  järgmisel aastal, mil ees ootamas kohalike volikogude valimised.

„Omavalitsuse lehekülge administreerides peaks tegija ikka mõtlema sellele, et kasu saaksid inimesed, kes seda lehekülge külastavad. Minu nägemuses on Keila linna lehekülg ühest küljest  massimeediavahend, kuhu saavad sõnumeid postitada kõik selle sõbrad, samas ka tagasiside koht - see on omavalitsusele olulisem kasu. Aruteludeni pole Keila linna leht soovitud määral jõudnud.
Otsest kasu saab omavalitsus vaid niivõrd, et ilmselt on tegemist operatiivseima kanaliga nii odava kulu eest.
Vandenõuteooriate pooldajad ilmselt võivad vihjata ka valimisteks valmistumisele, kuid vaadates Keila linna poliitikute sõnavõttude hulka, siis poliitilist propagandat või võitlust seal näha pole. Poliitiliste jõudude vahel on ilmselt kujunenud sõnatu kokkulepe, et sel leheküljel valimisvõitlust ei peeta," sõnas Vacht.

Kriitika puhul tuleb selgitada

Valdur Vacht suhtub negatiivsetesse postitustesse rahulikult: „Ju inimene arvab nii. Reeglina see postitaja ju avaldab põhjendatud rahulolematust, mida tuleb ühel või teisel moel võimaluste piires arvestada. Sageli on tegemist ka postitaja puuduliku informeeritusega - siis tuleb selgitada teemat. Sihiteadlikku ja pahatahtlikku negatiivsust tuleb väga harva ette. Üks selline pseudonüümne postitaja, kes postitas üksikisikute suhtes solvavaid ja asjakohatuid avaldusi, on tulnud ka pärast korduvaid hoiatusi lehekülje kasutajate hulgast välja arvata. Ühte pseudonüümi kasutavat kasutajat olen veel hoiatanud ja ta on seda hoiatust kuulda võtnud," ütles Vacht.

Alternatiivne leht tekitab segadust

Otsides Keila linna Facebooki lehte võib inimesel tekkida segadus - on kaks samanimelist lehekülge. Kusjuures mõlemal on sõprade arv suur. 4. detsembri seisuga on ühel lehel 3152, teisel 4957 sõpra. Vachti sõnul on üks linna halduses, teine aga eraalgatus. Kui praeguseks on see teine lehekülg end linnavalitsusest distantseerinud ning seal kirjutatakse, et nad on sõltumatud, siis alguses see Vachti sõnul nii ei olnud:

„Ma ei tea, kelle loodud see lehekülg on ning samuti ei näe ma seda lehte. Olen selle lehe administraatorilt saanud "ignoori", sest keelasin tal kasutada linna ametlikku sümboolikat. Samuti ei avaldanud ta vastavalt soovitusele linnavalitsusele ametlikku soovi sümboolika kasutamiseks.
On mõnevõrra kahju, et selle lehekülje looja on alguses esinenud Keila linnana ja tekitanud veidi segadust oma sõprade hulgas, kes ootavad seal leheküljel linnavalitsuse vastuseid - vastuseid seal ei pidavat saama. Seeläbi saab linnavalitsuses selle lehekülje kaudu kohati teenimatut maine kahju. Seepärast kasutan juhust ja kirjutan siia Keila linna ametliku seina aadressi, mille tunnuspildiks on Keila linna lipp. Alternatiivsel lehel on motiiv linna vapist, võib olla ka pilt jaama veetornist," selgitas Vacht.