Altia Eesti AS juhatuse liikme Kristel Metsa sõnul valiti Ilaste tuulik välja mitmekümne kandidaadi seast, mis olid selle aasta jooksul Saaremaa elanike poolt Altiale taotlustena esitatud. „Langetasime oma valiku peale põhjalikku tutvumist kõigi esitatud taotlustega. Ilaste tuulik sai valitud suures osas tänu sellele, et haldajatel on veski osas kindel visioon ning kogukonna huvi tuuliku haldamiseks ja hooldamiseks on suur. Tuulik on oluline osa Saaremaa ajaloost ning meil on eriti hea meel selle üle, et peale restaureerimist avatakse veski sisemuses väljapanekud Eesti rahvakirjaniku Aadu Hindi tegevusest ja loomingust ning kahe läheduses asuva küla - Kulli ja Kuusnõmme - perede ajaloost ning praegusest elust," ütles Mets ning lisas, et uues kuues tuulikust saab oluline Saaremaa turismimagnet.

Altia Eesti AS ja Saarte Turismiarenduskeskus sõlmisid sel aastal pikaajalise koostöölepingu, mille alusel toetab ettevõtte juhtiv bränd Saaremaa Vodka Saaremaa sümboliteks peetavate tuulikute taastamist ning eksponeerimist kui pärandkultuuri turismiobjekte. Tänavu rahastas Saaremaa Vodka Pihtla valla Ennu küla tuuliku taastamist täies ulatuses ning toetas Leedri küla tuuliku taastamist.

Saaremaale iseloomulike sümbolite - pukktuulikute - olukord oli tänaseks päevaks kriitiline ning toetuseta jätkuks nende hävimisprotsess. Pukktuulikud on Saaremaa uhkus ja südameasi. Kui 19. sajandi lõpul oli Saaremaal umbes 1270 tuulikut, siis tänapäeval on eksponeerimiskõlblikud vaid paarkümmend. Tuulikute taastamine Altia Eesti AS poolt aitab kaasa ka Saaremaa tuulikumeistrite ameti säilimisele.