Ambla valla Aasta Noor 2012 – Anne-Mai Türkel. Foto: A. Rohi

Käesoleval aastal lõi ta kaasa „Süvahavva" filmimisel kunstnike abilisena. Antud seriaal, mis oli filmitud suures osas Amblas, andis palju juurde nii meie väikesele Ambla kogukonnale kui ka Anne-Maile endale.

Anne-Mai tegeleb lisaks veel vabatahtliku tööga - ta käib kasside hoiukodus ning Järvamaa karjäärimessikesel "Lingid tulevikku" oli ta üks vabatahtlikest. Anne-Mai on sõbralik, avatud, abivalmis ja julge noor inimene.

Aasta Noore kandidaatideks esitati veel Pilleriin Purka ja Rene Puhke.

AMBLA SPORDIKLUBI KORVPALLIMEESKOND alustas 1996. aastal osalemisega Järvamaa meistrivõistlustel. 2010. aastal võideti meistritiitel, 2011. aastal tuli leppida jälle kolmanda kohaga ning 2012. aastal võideti meistritiitel endale tagasi. Ambla SK meeskond osales esmakordselt Eesti MVl 2007/2008. aastal III liigas, kus saavutati III koht, mis andis õiguse osaleda II liiga üleminekumängudes. Testturniiril 4 võistkonna osavõtul saavutati II koht ja ühtlasi ka õigus osaleda järgmisel hooajal Eesti MV II liigas. II liigas palliti kolm aastat kuni 2010/2011 hooajal jõuti II liiga nelja parema hulka, kus saavutati III koht ja mis andis õiguse osaleda I liiga üleminekumängudel. Testturniiril saavutati II koht ja pääs 2011/2012 I liigasse oli tagatud, mis oli Ambla valla jaoks ning enamustele mängijatele esmakordne saavutus.

2012/2013 hooaja Eesti MV II liiga meeste põhiturniiril B alagrupis on meeskonna sihiks võetud tuleval aastal pääs I liigasse tagasi ja selle nimel pingutavad kõik. Jääb vaid soovida, et nende pingutusi edu saadaks.

19. detsembril 2012 toimus Eesti meeste korvpallikarikavõistluste veerandfinaali mäng BC Kalev Cramoga Paide E-Piim Spordihallis.

Kindlasti on meie meeskond suutnud Ambla vallale nime teha kõikjal, kus toimuvad mängud.

Tähelepanu väärib, et tegelikult mängivad kõik pallurid omast vabast ajast ja ilma tasu saamata. Meeskonna vaim ühise asja ajamisel on kadestamisväärne. Mängijate sportlikkus ja sihikindlus avaldab kindlasti positiivset mõju meie noortele ja kindlasti on nad suurteks eeskujudeks väga paljudele väikestele poistele-tüdrukutele.

Ära ei tohi unustada MTÜ Ambla Spordiklubi korvpallimeeskonna fännklubi- pealtvaatajaid, kelle abi ja toeta ei kujuta meeskond oma mänge ette. Fännid on võimalusel kohal mitte ainult kodumängudel, vaid kohtab neid mängudel üle Eesti. See on meeskonnale äärmiselt oluline, nende tegemised huvitavad ka teisi, mitte ainult neid endid. Märkimata ei saa jätta ka korvpallimeeskonna tantsutüdrukuid „Femme", kes mängude vaheajal sisustavad pealtvaatajate aega showtantsuga. Eks annab tüdrukute panus poiste mängudele kaasa erilise sära ja teadmise, et Amblas ollakse ühise asja eest väljas.

MTÜ Ambla Spordiklubi korvpallimeeskonna kapten on Elari Jõendi, liikmed: Argo Klemmer, Peeter Kraavik, Henri Kroosmann, Kristjan Laht, Taavi Leinart, Erkko Linnas (lahkus 03.11.2012.a), Timo Matikainen, Meelis Matkamäe, Kevin Puntso, Rein Roosimäe, Romet Ruse, Ingmar Sau, Rauno Tikko ja Indrek Triisberg. MTÜ Ambla Spordiklubi korvpallimeeskonna kodusaaliks on Aravete Spordihoone.

Aasta Tegija kandidaadiks esitati ka Aravete Keskkooli 11. klass