Päeval kell 13 toimub rahvamatk Ravalt Aravetele.

Kell 16 astuvad rahva ette ka valla rammumehed, kes on lubanud läbi viia meestele tänavalt väikese jõukatsumise. Siia võib veel lisada, et samal ajal toimub Kardikeskuses Eesti MV etapp kardispordis. Seega on viimane aeg otsida dressud üles ja hakata ettevalmistusi tegema põnevaks spordipäevaks.

Vaatamist ja kuulamist on ka kultuurisõpradele. Aravete pargis kooli ette paigaldatud laval esinevad valla taidlejad. Lisaks lastele, noortele ja eakatele saab vaadata Ambla näiteringi "Anne" lavastust "Kiriku lugu", mis jutustab Ambla kiriku saamisloost. Toimub ka viktoriin valla ajaloost, mille viib läbi Ants Käärma. Kultuurimajas toimub Luule Nurga loeng-näitus Ambla valla rahvariietest. Samuti peab loengu valla pärandkultuuriobjektidest Toomas Lemming, kes paneb üles ka vastava näituse.

Kell 18 on kõik oodatud Ambla kirikusse, kus toimub ans. "Hortus Musicus" kontsert "Rüütlite lembelaulud".
Läbi terve päeva on avatud mitmed näitused: valla küladest kultuurimajas, eesti spordiloost spordihoones, Järvamaa omavalitsuste tekkest kultuurimajas, möödunud aegade laste joonistust külamuuseumis, noorte fotoringi töödest noortekas jne.

Päeva lõpus mängib pealaval tantsuks väga lõbus ja nooruslik ans "Uuri4Ever". Ansambli vaheaegadel on plaanis mitmed etteasted ja oksjon.Aravete pargis on läbi päeva avatud laat. Siit üleskutse vallas toimetavatele käsitöölistele ja kodukokkadele - tulge osalege laadal. Laadal on üles pandud ka mitmed käsitöö töötoad. Oma tegevusi tutvustavad noortekeskus ja eakate klubi "Vokiratas". Päeva korraldab MTÜ Aravete Kultuuri- ja huviselts.

Info, laadale registreerimised ja muud ettepanekud on oodatud tel. 53 475 723 või aravetekhs@gmail.com.