Esimesel päeval toimus mälestuskivi avamine (meierei kõrval), kus haridusseltsi nimel andis lühiülevaate ühistegevusest Amblas Vello Teor, kivi õnnistas õpetaja Tõnu Linnasmäe. Kaunist muusikalist vahepala pakkus Mari-Liis Tommula, keda saatis klaveril Evely Piksar.

Kohalikul kalmistul süüdati pr Elle Leesi eestvedamisel küünlad piimaühistu asutajaliikmete haudadel.

Seejärel toimus kõnekoosolek seltsimajas "Ühistegevusest Ambla Kihelkonnas ja Amblas", kus oli üles seatud näitus vanadest piltidest ja materjalidest, mis seotud meiereiga.

Huvitavad ettekanded kuulatud, oli võimalus soovijatel osa võtta ekskursioonist Aravetele Biogaasijaama, mida tutvustas Ants Aasamets ning Mägise suurfarmi, kus andis tänapäevasest piimatootmisest ülevaate Signe Orav. Kella kolmest hakkas liikuma Amblast kaskedega ehitud suur veoauto, mille kastis kihelkonna pasunapoisidtüdrukud.

Sõit viis läbi kihelkonna ja eesmärgiks oli kutsuda rahvast õhtusele suurele ühtelaulmisele! Erinevates kihelkonnapunktides Aegviidus, Jänedal, Lehtses ja Tapal peatust tehes, tervitasid meie autoseltskonda kohalikud taidlejad omapoolse väikese tervituskontserdiga.

Kui autoseltskond tagasi jõudis, oli Ambla Lasteaed-Põhikooli staadionil püstisätitud suur lava, mõned puhkpillilood tervituseks ja võiski alata tervituskontsert, kus esinesid mitmed kihelkonna vanad ja noored taidlejad. Tänud kõigile esinejatele ja juhendajatele! Staadionil jätkus tegevust nii suurtele kui väikestele osavõtjatele. Toimus käsitöölaat, lisaks said huvilised poni seljas sõita, kiikuda kiikinguga, näole kauni maalingu ning tarkust jagasid ka kohalikud pritsumehed.

Suur ühtelaulmine Sulo ansambli ja päevajuht Arlet Palmiste eestvedamisel ajas laiali Ambla kohalt viimsegi tumeda vihmapilve. Õhtu jätkus lõbusas meeleolus simmanil, mis kestis hilisööni välja.

Teine päev algas jumalateenistusega Ambla Maarja kirikus, millele järgnes loeng pastoraadis, kus kõneles Enn Kasak, teemal „Ajalik ja Ajatu". Kaunile ja meeleolukale kontserdile kirikus ansambliga Noorkuu järgnes kihelkonnapäevade lõpetamine. Täname Ambla, Tapa ja Aegviidu Vallavalitsusi, LEADER Eestit ja MTÜ Arenduskoda. Samuti kõiki, kes oma nõu ja jõuga meile abiks olid!

Kindlasti ootame oma seltsi huvitavate ideedega uusi liikmeid, et siis V Ambla Kihelkonnapäevad oleks just sellised nagu me ise tahame!