Lapsepõlv jätkus Riisa küla Kõlliaru talus, koolitee algas Riisal, jätkus Viira koolis ja Randiväljal kodumajanduskoolis.

1935. aastal abiellus ta Martin Jürimäega ning asus elama praegusesse elukohta Tohera külas. Seal sündis ka poeg Matti. Abikaasa Martin pidas rätsepa ametit ja oli mõnda aega ka metsavaht.

Et tema elutee nii pikaks ei kujunenud, on Amilde pidanud kaua üksi elama. Aega on aidanud veeta kudumine, heegeldamine, aiatöö, hiljem ka laulmine-tantsimine koos teiste memmede-taatidega.

Õnneks asus poeg Matti pensionipõlve pidama vanemate tallu ning pojapojad ehitasid kõrvale uue majagi.

Lapselapsi on Amildel kaks, lapselapselapsi neli ja üks lapselapselapselaps. Koduste toimetuste kõrval pidas Amilde kolhoosis põllutöölise ametit ning Säreveres läbitud kursuste järel töötas kohalikus kanalas.

Ülejõenaaber ja laulukaaslane folklooriansamblist Navesti Helju Huik meenutab, et Amilde on alati olnud lõbus, sõbralik, heatahtlik, energiline ja et ta oli kerge jalaga tantsija veel oma 90. juubelilgi.

Täna aitab Amildel igapäevatoimetustega hakkama saada tragi abiline Helme.

Temaga koos julgeb Amilde laulugi üles võtta. Koos lugemine, laulmine, võimlemine ja naljaviskamine aitavad ennast vormis hoida, nii et perearsti pole ammu vaja läinud. Soovime Amildele ja tema abilistele jätkuvat head tervist ja toimekust.

Sel sajandil oli see kolmas 100-aasta juubel Tori vallas.