Suur osa sellistest repliikidest on esile kutsutud vaid selleks, et venelaste lõimumist Eesti ühiskonda kõigi vahenditega takistada. Just see vastab kõige paremini Keskerakonna huvidele, kelle eesmärgiks on venelasi maksku mis maksab „kirjaoskamatutena“ infosulus hoida, sest vastasel juhul kaotab Edgar Savisaar suurema osa oma valijaskonnast. Venemaa kaasmaalaste poliitika emissari roll ja eht putinlikud propagandatrikid on vaid üks osa taktikalisest mängust. Hoopis olulisem on pikaajaline strateegia, mis peab kindlustama Savisaare sündikaadi võimulpüsimise kui mitte kogu riigis, siis vähemalt Tallinnas ja Ida-Virumaal.

Selle strateegia tugisambaks on vene koolide eestikeelsele õppele ülemineku hüsteeriline takistamine ja venekeelse asjaajamise põlistamine kõikjal, kus vähegi võimalik. Mida vähem venelased riigikeelest aru saavad, seda hõlpsam on nendega manipuleerida ja neid oma propagandamasina küüsis hoida. See ongi seni taganud valdava osa Keskerakonna häältesaagist ning seepärast püütaksegi maksku mis maksab lõimumispoliitikat igati takistada. Selle saavutamiseks pole ära põlatud ühtegi abinõud. Olgu see siis laimamine, hirmutamine, valetamine, maksumaksjate tagant varastamine, „präänikute“ jagamine jne.

Savisaare jaoks on võimulpüsimine elu ja surma küsimus! Ilma venekeelse ja -meelse valijaskonna toeta katkeks Keskerakonna toiduahel ja sm Savisaar lendaks ajalooprügikasti ning utiliseeritakse koos Ülemiste kolliga.

Keskerakonna tänane poliitika seab ohtu mitte ainult integratsiooni protsessi, vaid ka Eesti riikliku julgeoleku. Valdav osa venekeelsest elanikkonnast ehk ligi kolmandik rahvastikust, elab infovangistuses ega saa õieti aru mis riigis toimub. See on nagu viitsütikuga pomm, mis iga hetk võib plahvatada. Muinasjutt, et Keskerakond on suutnud ära hoida vene erakonna tekkimise on tänaseks osutunud jamaks.

Õnneks on hakanud teadlikum osa venelastest, eriti noortest, aru saama, et tänases maailmas moodustuvad erakonnad vaadete, mitte rahvusliku kuuluvuse alusel.

Aitame ka meie Eesti venelastel keskerakondlikust ikkest vabaneda, teeme selgitustööd ja mis peamine – suhtume neisse lugupidavalt. Ja mis peamine – hoolitseme selle eest, et meie venekeelt kõnelevad inimesed oleksid Eesti riigile liitlased, mitte vaenlased!

Eestimaalased on demagoogiast väsinud, õnneks tiksub aeg Savisaare klanni kahjuks! 1918. aastal ei usutud samuti Vabadussõja võidusse ja haliseti, et ega meie selle suure Vene karu vastu niikuinii ei saa. Aga ometi me võitsime ja ainult tänu sellele, et julgesime üheskoos ebaõiglusele vastu astuda. Teeme seda siis ka nüüd ja seljatame ninasarviku. Meie võit on aga tagatud, kui kõik valima läheme!