Ettevalmistust tänavuse aasta tipp-etteasteks alustasime juba oktoobri lõpus ja tulemused on olnud seni rõõmustavad. Novembris jagas ta meie olümpiavõistleja Anžela Voronovaga kolmandat kohta 13-kordse maailmameistri E. Kivistiku memoriaalil.

Detsembris võistles ta Soomes mainekal 40. Kupittaan Kisat võistlusel Turus. Esimesel päeval sai ta naiste seas 382 silmaga 22. koha. Järgmisel päeval tuli 389 silma ja noorte teine koht. Nädal hiljem sai Anette elu kaalukaima tulemuse Eestis täiskasvanute seas lastes. Eesti karikavõistlustel sai ta hõbedase karika 388 silmaga. Jaanuari keskel Vilniuses tuli jälle noorte 3. koht 386 silmaga.

Tagasilöök tuli kahjuks Eesti juunioride meistrivõistlustel Raplas - haiguse tagajärjel kahel korral saavutatud 376 silma, see kahandas kindlasti enesekindlust. Ka kuues koht ei ole päris see, mida ta oma tavapärasel tasemel suudaks. Kindlasti oli meil medal mõttes. Natuke paranes tulemus nädal hiljem Tartu linna lahtistel meistrivõistlustel saadud 382 silmaga. Veel jäi võimalus vormi lihvida Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel Narvas 16. kuupäeval ja siis kohe sõit ka Taani.

EM-võistlussõitu toetavad tänavu Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp, Eesti Kaitseliit, OÜ Masinateenus, Anette Caroline vanemad ja Ülenurme GSK.

Äsja selgus, et eelvõistluste põhjal on saanud õiguse osaleda Eesti meistrite selgitamisel iga laskeala 18 tugevama laskuri seas meie vallast neli laskurit. Lisaks Anette Carolinele võistlevad veel Tuuli Kübarsepp naiste püssiharjutuses, Marko Aigro meeste püssiharjutuses ja äsja isikliku rekordiga Tartu meistriks tulnud Karmen Kukk naiste püstoliharjutuses.