Esmaspäeva hommikul olid teed alevikes pea läbimatud. Sellise teenusepakkujaga, kes ootab, et kevadel lumi ära sulab, lihtsalt jätkata ei saa," kirjutas vallavanem sotsiaalmeedias.

Vallavalitsus otsustas kuni hooaja lõpuni sõlmida lepingud kohalike teenusepakkujatega ja järgmiseks hooajaks ette valmistada hanke, mille võitmiseks ei piisaks vaid kõige odavama hinna pakkumisest.

Hong OÜ juht Margus Pettai sõnul on Raasiku vallavalitsus rutanud sündmustest ette, rääkides lepingu päevapealt lõpetamisest: "Päevapealt lepingut seaduse järgi lõpetada ei saa. Esialgu andis vallavalitsus teada oma soovist leping lõpetada. Sain täna hommikul teate, kuid ei ole jõudnud oma töötajatega veel sel teemal rääkida ega nende versiooni kuulnud."

Ta lisas, et ei ole Raasiku vallavalitsuselt saanud ka veel ühtegi korrektset kirjalikku akti või avaldust, nagu hea tava eeldab, kus oleks välja toodud, milliste puuduste alusel hooldajaga leping lõpetatakse: "Suusõnaliselt ja e-kirjade teel oleme suhelnud. Nad on juhtinud tähelepanu puudujääkidele teenuse pakkumisel ja oleme need teadmiseks võtnud. Seni ei ole minu hinnangul välja toodud selliseid puudujääke, mis annaks aluse lepingu kiireks ülesütlemiseks. Osaliselt on probleemid tingitud ka sellest, et valla teedevõrgustiku kaardimaterjal on puudulik."

Margus Pettai lubas, et suhtleb veel Raasiku vallavalitsusega: "Kui nad tõesti soovivad lepingu lõpetada, siis püüame jõuda mõlemale osapoolele sobiva kokkuleppeni. Sellisel juhul soovin vallale kõike head ja meie läheme oma tööga mujal edasi."

Hea Eesti Elu lugeja! Anna teada, kuidas oled rahul tänavuste talihooldustöödega oma kodukohas, kirjutades kommentaariumisse või e-postil info@eestielu.ee.